Opruimactie (brom)fietsen in gemeente Loon op Zand

Foto: Pixabay

De gemeente gaat op maandag 14 december 2020 weer alle (brom)fietswrakken en (brom)weesfietsen opruimen. Een fietswrak is een kapotte of vernielde fiets waar niet meer mee gefietst kan worden. Een weesfiets is een fiets die al langere tijd in een stalling staat en niet meer gebruikt wordt. Deze opruimactie is een herhaling van afgelopen mei.

Waarom ruimen we op?

Staat een fiets langer dan 14 aaneengesloten dagen stil op één plek? Dan is het een weesfiets en wordt deze verwijderd. We ruimen op om weer voldoende plaats te maken voor inwoners die dagelijks hun fiets in de stalling willen plaatsen. En door op te ruimen, sporen we direct gestolen fietsen op.

De opruimactie

Op dinsdag 24 en woensdag 25 november krijgen alle (brom)fietswrakken en (brom)weesfietsen in de gemeente Loon op Zand een label. Heeft een inwoner een label aan zijn fiets en gebruikt hij deze fiets gewoon? Dan mag het label eraf gehaald worden en de fiets wordt dan niet verwijderd.
Op woensdag 9 december krijgen alle nog gelabelde (brom)fietsen een beschikking. Met deze beschikking mogen deze (brom)fietsen op maandag 14 december worden verwijderd. Ook worden (brom)fietswrakken met én zonder label weggehaald. De verwijderde fietsen worden geregistreerd en gecontroleerd op diefstal.

Fiets verwijderd en wat nu?

U maakt een afspraak met Dianne van Sleeuwen via 0416 – 289 111 of stuur een e-mail aan [email protected]. Op het gemeentehuis betaalt u de kosten per pin (€ 25,-) voor het verwijderen van de fiets. De medewerker maakt voor u een afspraak bij de gemeentewerf. Met een betalingsbewijs, legitimatie en passende fietssleutel haalt u de fiets dan op.

Fietsen die overblijven De (brom)fietsen die niet voor 15 maart 2021 zijn opgehaald bij de gemeentewerf, schenken we aan de fietsenbank. De fietsenbank is een onderdeel van de Klussen en Diensten Centrale (KDC) Loon op Zand. Hier worden de fietsen door vrijwilligers opgeknapt. Het Servicepunt Welzijn, Wonen en Zorg van de gemeente regelt de doorverwijzing naar de fietsenbank.

Tips of vragen

Stoort u zich al een tijdje aan een overvolle fietsenstalplek? Of liggen er in uw wijk fietswrakken? Geef dit dan voor 24 november door aan Dianne van Sleeuwen via 0416 – 289 111 of stuur een e-mail aan [email protected]. Ook voor vragen is zij bereikbaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen