Nieuwe gasleiding Peperstraat

Foto: Rolf Balkenende

KAATSHEUVEL – In de Peperstraat wordt momenteel de oude, gietijzeren gasleiding vervangen. Vanwege de werkzaamheden is een aantal verkeersmaatregelen getroffen. Omdat deze niet optimaal bleken, worden de maatregelen in de loop van vandaag aangepast. We verwachten dat de werkzaamheden rond half september klaar zijn.

Werkzaamheden gasleiding

De Peperstraat werd vanwege de werkzaamheden gedeeltelijk afgesloten. Verkeer kon tijdelijk via de Lievekenshoek richting de Raadhuisstraat rijden. Deze verkeersmaatregelen waren vooraf getoetst, maar bleken in de praktijk toch onduidelijk. Ook werd er te hard gereden. Daarom is vandaag besloten de Peperstraat weer open te stellen. Het verkeer kan wel enige hinder van de werkzaamheden ondervinden, maar hoeft niet meer om te rijden.

Enexis legt de nieuwe gasleiding aan en saneert daarmee ook het gedeelte van de leiding tot de Hoofdstraat. De capaciteit en de kwaliteit van de bestaande, oude leiding was niet meer voldoende.

Werkzaamheden herinrichting winkelgebied

Aansluitend op de aanleg van de nieuwe gasleiding, starten we met de werkzaamheden voor de herinrichting van het winkelgebied. Ook hiervoor worden verkeersmaatregelen getroffen, waarbij afsluitingen wél noodzakelijk zijn. Deze worden op dit moment opgezet, rekening houdend met de omgeving. Zodra deze definitief zijn, communiceren we hierover via de website, Facebook en de Duinkoerier.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen