Start sloop basisschool De Klimop in Kaatsheuvel

Foto: Rolf Balkenende

Gemeente Loon op Zand start zoals gepland woensdagochtend 17 juni met de sloop van basisschool De Klimop. Tijdens een speciale informatiebijeenkomst op het schoolplein werden maandagavond de omwonenden geïnformeerd over de werkzaamheden van de komende weken. Het kunstwerk is intussen van de gevel gehaald; er wordt nagedacht over een mooie nieuwe bestemming.

Met de sloop van het schoolgebouw wordt plaatsgemaakt voor nieuwbouw van de nieuwe basisschool De Berk die ontstaat door de fusie van De Klimop en de Theresiaschool. Deze gaat open met ingang van schooljaar 2021/2022. De leerlingen van De Klimop gaan tot die tijd naar school in De Westkant.
Informatiebijeenkomst

Omwonenden kwamen gisteren op het schoolplein bijeen voor meer informatie. Ook konden zij vragen stellen aan vertegenwoordigers van de gemeente (onder wie wethouder Bruijniks) en het sloopbedrijf, Maton de Rooy bv. De omwonenden vroegen vooral naar de duur van de werkzaamheden en naar de verkeerssituatie tijdens de sloopperiode. Ook waren ze geïnteresseerd in de nieuwbouwfase. Daarom is afgesproken om voor de start van de nieuwbouw weer een informatiemoment te organiseren. Vooralsnog wordt ervan uitgegaan dat de nieuwbouw van De Berk begin september 2020 start.

De sloopwerkzaamheden gaan zo’n vijf weken in beslag nemen. Naast de sloop, wordt er onder meer een aantal bomen gekapt. Het kunstwerk dat aan de gevel aan de Berndijksestraat hangt, wordt in afwachting van de definitieve keuze voor een nieuwe locatie opgeslagen op de gemeentewerf.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen