Schetsontwerp kernwinkelgebied Kaatsheuvel enthousiast ontvangen

Foto: Gemeente Loon op Zand

KAATSHEUVEL – Woensdagavond werd in Het Klavier het schetsontwerp gepresenteerd voor het kernwinkelgebied in Kaatsheuvel. Een kleine 100 ondernemers en bewoners bezochten de speciale informatieavond, georganiseerd door de gemeente en aannemersbedrijf Van den Elshout & De Bont. bezoekers konden de ontwerpen uitgebreid bekijken en werden ook aangemoedigd hun mening en opmerkingen te delen. De sfeer was goed en veruit de meeste reacties zijn enthousiast.

De avond werd afgetrapt door wethouder Gerard Bruijniks, die schetste dat het tijd werd dat Kaatsheuvel een centrum krijgt dat past bij de lange historie. Projectleider Patrick Nieuwerth nam vervolgens het programma van de avond door en stelde het bouwteam voor. Het team bestaat uit mensen van de gemeente, aannemersbedrijf Van den Elshout & De Bont, Atab civiele techniek en ontwerpbureau AURA.

Lange weg met een mooi resultaat

Inmiddels zijn we na vaststelling van de zogenoemde Lintenvisie een paar jaar verder. Maar op dit door de gemeenteraad vastgestelde plan is door ontwerper William de Bruijn van AURA verder geborduurd. In zijn presentatie benadrukt De Bruijn dat er in het schetsontwerp veel aandacht is besteed aan een uitnodigende, historische sfeer met veel comfort voor fietser en voetganger. Het centrum moet autoluwer worden, met beperkt parkeren. Ook wordt het gebied ingericht voor éénrichtingsverkeer. Daarnaast is er veel aandacht voor groen en terrassen. Dit hangt samen met het inrichten van de entrees van het winkelgebied als pleinen, met speciale keitjes.

Foto: Gemeente Loon op Zand

Opbouwende kritiek

Na de presentatie van het schetsontwerp werden bezoekers uitgenodigd om de detailtekeningen van de verschillende delen in het plangebied te bekijken. Op drie tafels werd gekeken naar de Hoofdstraat-oost en –west en de Peperstraat. Ook lagen reactieformulieren klaar voor vragen en opmerkingen.
De teneur van de reacties was erg positief te noemen. Veel bezoekers gaven aan aangenaam verrast te zijn door het ontwerp. Uiteraard waren er ook vragen; vaak over specifieke locaties waar winkeleigenaren of bewoners zelf zijn gevestigd. Er was ruimte voor kritiek, maar deze was over het algemeen opbouwend van aard.

Op naar de volgende fase

Afsluitend konden bezoekers hun beoordeling geven voor het ontwerp. Daar rolde een mooi rapportcijfer uit: 7,8. Het bouwteam is blij met dit resultaat, maar neemt alle opmerkingen, ideeën en vragen ter harte in de volgende fases van het project. Volgende mijlpaal in het traject is wanneer het schetsontwerp is aangepast naar een voorlopig ontwerp. Dat wordt verwacht in week 13, waarbij een inloopavond wordt georganiseerd voor belangstellenden. Dit proces herhaalt zich vervolgens bij het definitieve ontwerp, dat naar verwachting in week 20 klaar is. In week 28 wordt naar verwachting de laatste inloopavond georganiseerd, die ingaat op de uitvoering van het werk. Start van de uitvoering is dan na de bouwvakvakantie dit jaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen