Toerisme en recreatie in gemeente Loon op Zand: Van tekentafel naar uitvoering

Foto: Provincie Noord-Brabant

Al een aantal jaren maakt de gemeente samen met ondernemers en belangengroepen plannen om de toeristische en recreatieve ‘parels’ in onze gemeente aan elkaar te verbinden, te promoten en zichtbaar te maken. Nu is de tijd gekomen om van de tekentafel naar de uitvoering over te gaan.

Lokale parels: ‘Goud in Handen’

Iedereen die woont, werkt en recreëert in de gemeente Loon op Zand weet dat er een rijke leisure (toerisme en recreatie) cultuur is. We hebben de duinen, de Efteling, Landgoed Huis ter Heide. Waar we daarnaast in uitblinken zijn onze lokale parels. Daarmee hebben we ‘Goud in Handen’. Dit is de naam van het project wat een aantal betrokken partijen opstelden. Wethouder Kees Grootswagers: “We hebben hier letterlijk goud in handen met veel prachtige bezienswaardigheden. We willen deze parels aan elkaar verbinden, promoten en zichtbaar maken. Hierbij werken ondernemers samen en creëren zo kansen. Dat maakt onze lokale economie sterker. Met verschillende projecten vanuit ‘Goud in Handen’ kunnen we dat bereiken. Op 16 mei beslist de gemeenteraad over deze plannen, we hopen dat onze Stichting Leisure Loon op Zand daarna tot actie kan overgaan.”

Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT)

Naast de lokale plannen tekende de gemeente vorig jaar voor het ‘Regionaal Bureau voor Toerisme’, wat in gemeente Loon op Zand het oude VVV vervangt. Wethouder Kees Grootswagers: “Met het RBT zorgen we voor een regionale aanpak van toerisme en recreatie in de Langstraat. Samenwerken doen we daardoor niet alleen binnen onze gemeente, maar ook daarbuiten. In 2019/2020 gaat het RBT zorgen voor meer zichtbare informatiepunten en promotie van arrangementen voor bezoekers. Heel mooi om te zien dat alle plannen nu zichtbaar gaan worden”. Onlangs tekende de wethouder ook een partnerschap met ‘Stichting Midpoint House of Leisure’. Deze Stichting zorgt voor de versterking en verduurzaming van het leisure-aanbod in Noord-Brabant. Zo is de gemeente Loon op Zand niet alleen lokaal, regionaal maar ook provinciaal een sterke speler op het toeristische en recreatieve speelveld in de provincie Noord-Brabant.

Lees meer op: www.loonopzand.nl/toerisme.

article
55748
Toerisme en recreatie in gemeente Loon op Zand: Van tekentafel naar uitvoering
Al een aantal jaren maakt de gemeente samen met ondernemers en belangengroepen plannen om de
https://loon-op-zand.nieuws.nl/gemeente/55748/toerisme-en-recreatie-in-gemeente-loon-op-zand-van-tekentafel-naar-uitvoering/
2019-05-10T21:47:32+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/204/2018/12/06141119/duinen.jpg
Gemeente, Nieuws