Jan Brekelmans, Wil Ligtenberg en kernpartners ondertekenen convenant dementievriendelijke gemeente

Op dinsdagmiddag 26 februari zette wethouder Jan Brekelmans, samen met oud-wethouder Wil Ligtenberg en de kernpartners, een handtekening op het convenant voor een dementievriendelijk gemeente Loon op Zand.

Het aantal mensen met dementie groeit en steeds meer mensen met dementie blijven langer thuis wonen. In het leven van alledag zullen we dus steeds meer mensen met dementie tegenkomen. Dit kan in toenemende mate ‘ingewikkeld’ zijn. Zo ‘botst’ het tempo en de belevingswereld van mensen met dementie met de gangbare omgangsvormen in de samenleving.

Jan Brekelmans: “We willen bereiken dat mensen met dementie zo lang mogelijk mee kunnen doen in de samenleving en zo lang mogelijk kwaliteit van leven behouden. Zo kunnen we overbelasting van mantelzorgers voorkomen. Daarbij kunnen we zo de bewustwording over dementie vergroten en inzicht geven in het perspectief van mensen met dementie en hun mantelzorgers.”

Daarom werkt de gemeente samen met hun kernpartners; Stichting Maasduinen, Stichting Schakelring, de dementieconsulent, de geheugenwerkplaats, casemanagers dementie, stichting Alzheimer, stichting Zet en de Wmo Adviesraad. Samen gaan ze aan de slag om de kennis over dementie en wat er in onze gemeente beschikbaar is voor mensen met dementie en hun omgeving, te vergroten. Hierbij willen ze onze inwoners in hun kracht zetten en ideeën uit de samenleving helpen realiseren.

Wil Ligtenberg: “Met veel vertrouwen draag ik dit onderwerp over aan mijn opvolger Jan Brekelmans. Samen met de kernpartners en onze inwoners kan er zo verder worden gewerkt aan het doel om ook mensen met geheugenproblemen zo lang als mogelijk volwaardig deel te laten nemen aan onze samenleving.”

De komende periode worden er een tweetal bijeenkomsten georganiseerd te weten op dinsdagmiddag 26 maart in De Gildenbond in Kaatsheuvel en op donderdagavond 11 april in De Venloene in Loon op Zand. Iedereen die meer informatie wil over dementie, ideeën heeft wat we in onze gemeente nog kunnen ontwikkelen voor mensen met dementie, of daarbij wil helpen is welkom.

gallery
53377
Jan Brekelmans, Wil Ligtenberg en kernpartners ondertekenen convenant dementievriendelijke gemeente
Op dinsdagmiddag 26 februari zette wethouder Jan Brekelmans, samen met oud-wethouder Wil Ligtenberg en de
https://loon-op-zand.nieuws.nl/gemeente/53377/jan-brekelmans-wil-ligtenberg-en-kernpartners-ondertekenen-convenant-dementievriendelijke-gemeente/
2019-02-26T16:58:49+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/204/2019/02/26164727/DSC_0943.jpg
Gemeente, Nieuws