Vrijwilligers rijden voor plaatsgenoten bij ANWB AutoMaatje Loon op Zand

Foto: ANWB

Het college van burgemeester en wethouders besloot 23 oktober 2018 om het project ANWB AutoMaatje Loon op Zand te ondersteunen.

Bij ANWB AutoMaatje brengen vrijwilligers met hun eigen auto plaatsgenoten naar bijvoorbeeld de kapper, de markt, de huisarts, of een vriend(in). De Klussen en Diensten Centrale (KDC), Seniorenvereniging Loon op Zand, KBO Kaatsheuvel, KBO De Moer en ContourdeTwern pakken samen de uitvoering op.

Samen op pad

Even boodschappen doen, naar de kapper of huisarts gaan. Op de koffie bij een vriendin of naar de partner in het verzorgingshuis. Het is voor ouderen of voor mensen met een beperking niet altijd vanzelfsprekend. Met ANWB AutoMaatje kunnen zij een lift krijgen van een buurtbewoner. Die brengt de plaatsgenoot tegen een geringe vergoeding per kilometer naar de gewenste plaats van bestemming. Vaak gaan ze ook samen op pad: bijvoorbeeld niet alleen naar de markt brengen en halen, maar ook samen de markt op. ANWB AutoMaatje is een welkome aanvulling op Regiovervoer en het Openbaar Vervoer. De eerste rit in de gemeente Loon op Zand staat voor januari 2019 op de planning.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen