Evenementenbeleid Loon op Zand vastgesteld

Foto: Loonopzand.nieuws.nl

Op donderdag 24 mei 2018 stelde de gemeenteraad het Evenementenbeleid vast. Het Evenementenbeleid is een actiepunt uit het Economisch Programma Loon op Zand 2016-2020.

De evenementenorganisatoren zijn de dragende kracht achter de evenementen die in de gemeente plaatsvinden. Vandaar dat de gemeente hen proactief betrok bij het opstellen van dit beleid.

Het evenementenbeleid is tot stand gekomen met inspraak van inwoners, verschillende evenementenorganisaties, veiligheidspartners, het Gehandicaptenplatform, Natuurmonumenten, Koninklijke Horeca Nederland en de Stichting Ondernemend Loon op Zand.

Met het Evenementenbeleid wil de gemeente Loon op Zand:

  • bijzondere initiatieven en evenementen die inspelen op het DNA van de gemeente stimuleren;
  • nieuwe evenementen stimuleren;
  • een kwalitatieve verbetering van bestaande evenementen realiseren;
  • zorgen voor verduidelijking van financiële ondersteuning en efficiënter gebruik van budgetten;
  • het vergunningstraject verduidelijken en vereenvoudigen;
  • onnodige belasting van evenementenorganisatoren voorkomen;
  • onevenredige overlast voor de inwoners voorkomen.

Evenementenstimuleringsfonds

Met een nieuw stimuleringsfonds kunnen de evenementenorganisaties financieel worden ondersteund. Hiervoor is een bedrag beschikbaar gesteld van € 45.000 per jaar. In 2020 wordt het stimuleringsfonds geëvalueerd.

Evenementenloket

Met een digitaal Evenementenloket wordt alle belangrijke informatie samengebracht op één plek. Daarnaast wordt er ondersteuning aangeboden bij de vergunningsaanvraag en onderlinge samenwerking gestimuleerd. De gemeente gaat structureel in overleg met de evenementenorganisaties.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen