Betere doorstroming verkeer Europalaan

Foto: Google Streetview

De gemeente Loon op Zand, de Efteling en de provincie werken samen om de bereikbaarheid van de Efteling én de kern Kaatsheuvel te verbeteren.

In de loop van 2018 willen we het verkeer op de Europalaan vlotter door laten rijden. Er komen onder meer wisselstroken. Dit zijn rijstroken die afhankelijk van de drukte geopend worden voor een bepaalde rijrichting.

Testen snellere ontsluiting

In de weekenden van 16 en 23 september gaan we dit testen op de Europalaan. We bekijken dan in welke situatie de meeste auto’s per uur het parkeerterrein van de Efteling op kunnen rijden. Met behulp van deze testresultaten kiezen we de beste aanpak voor de lange termijn.

Wat merkt u hiervan?

Voor deze testen zijn de lijnen aangepast van de Europalaan en komen er tijdelijk andere verkeersborden. In de weekenden van 16 en 23 september worden tussen 9:30 en 12:00 uur bepaalde routes afgesloten met behulp van bebording en verkeersregelaars.

Het gaat om de routes:

  • Vanuit de Horst-zuid rechtdoor of linksaf;
  • Vanuit Dongen naar de Europalaan.

We begeleiden het verkeer van de Horst met verkeersregelaars. Dit verkeer zal soms wat langer moeten wachten om de Europalaan over te steken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen