Ideeën voor brandweerkazerne Loon op Zand welkom

De gemeente Loon op Zand zoekt een nieuwe bestemming voor de voormalige brandweerkazerne in Loon op Zand. Inwoners kunnen ideeën indienen voor het behoud van de kazerne en de bijbehorende woning aan de Van Salm Salmstraat 61-63.

Behoud brandweerkazerne en woning
Inwoners geven aan de panden liever te behouden dan dat er vier nieuwe woningen komen. Het college biedt de gelegenheid om met ideeën te komen. Daarvoor is aanpassing van het bestemmingsplan nodig.

Creatieve plannen
Het staat initiatiefnemers vrij om te komen met creatieve plannen voor een nieuwe functie voor de panden. Zij kunnen de panden kopen of in erfpacht nemen. Het college heeft een voorkeur voor een toeristisch-recreatieve functie. Bovendien wil zij graag dat het pand voor het publiek toegankelijk is.

Indienen en beoordeling van plannen
De spelregels en procedure staan in de notitie ‘Voormalige brandweerkazerne en bedrijfswoning aan de Van Salm Salmstraat 61-63 te Loon op Zand, een nieuwe toekomst’.

Download de notitie.

U kunt de notitie ook opvragen bij de voorzitter van het selectieteam: Trudie Fabus.

Uiterste inzenddatum van het initiatief is 7 oktober vóór 12:00 uur. Voor de beoordeling van de plannen is een selectieteam samengesteld.

Informatie
Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter van het selectieteam mevr. Trudie Fabus, telefoon 0416 – 289154 of per e-mail [email protected].

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen