Begroting 2021 – het huishoudboekje van de gemeente

Sinds het begin van de zomer is de gemeente druk bezig met de voorbereiding van de begroting – het huishoudboekje – voor 2021. Afgelopen dinsdag besloot het college welke keuzes zij willen maken en welk financieel effect dit heeft voor 2021.

Het huishoudboekje van de gemeente

Ieder jaar kijkt de gemeente met veel aandacht naar hun huishoudboekje. Dit noemen ze de begroting. Wat heeft de gemeente nodig om volgend jaar hun werk te doen? En hoe gaan de gemeente dit betalen? Ze leggen dit uit in het filmpje hieronder.

Wat betekent dit voor u?

Eén van de keuzes die het college wil maken, is een verlaging van de rioolheffing en een compensatie voor de ondernemers bij de lasten van de toeristenbelasting. Er komt een toeristisch informatiepunt en een Energieloket om inwoners te helpen hun woning energiezuiniger te maken. In scholen komt extra aandacht voor goede luchtkwaliteit, isolatie en het verwijderen van asbest. En de gemeente realiseert de Nieuwe Wetering als dorpshuis van de kern Loon op Zand.

Meer informatie

Het gehele voorstel met de keuzes voor 2021 is in deze pdf te lezen.

In de raadsvergadering op donderdag 5 november vergadert de gemeenteraad over de inhoud van de begroting en neemt uiteindelijk het definitieve besluit hierover.

Bron: Gemeente Loon op Zand

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen