VVD blijft de grootste partij in Loon op Zand, verschil met Forum voor Democratie bedraagt 0,9 %

Foto:

Het opkomstpercentage van de verkiezingen op 20 maart is in de gemeente Loon op Zand gemiddeld 8 % hoger dan vier jaar geleden. Door die hoge opkomst duurde het wat langer voordat de voorlopige uitslag bekend was. Dat had te maken met de verwerking van de stemgegevens, niet met de telling.

Burgemeester Hanne van Aart is trots op de hoge opkomst: “Een resultaat waar ik enorm blij mee ben. Wat goed dat zoveel inwoners van onze gemeente hun stem hebben laten gelden.”

In onze gemeente konden inwoners stemmen voor leden van Provinciale Staten en voor het bestuur van twee waterschappen: Waterschap Brabantse Delta en Waterschap De Dommel.

Verkiezingen Provinciale Staten

Het opkomstpercentage van de Provinciale Statenverkiezingen in onze gemeente is 51,4 %. De drie grootste partijen zijn 1. VVD 2. Forum voor Democratie en 3. CDA. De definitieve uitslag wordt op vrijdag 22 maart 2019 bekend.

Waterschapsverkiezingen Brabantse Delta

Het opkomstpercentage van de Waterschapsverkiezingen Brabantse Delta in onze gemeente is 47,2 %. De drie grootste partijen zijn 1. VVD 2. CDA en 3. Ons Water. Op maandag 25 maart zijn de definitieve uitslagen bekend.

Waterschapsverkiezingen Waterschap De Dommel

Het opkomstpercentage van de Waterschapsverkiezingen De Dommel in onze gemeente is 55,3 %. De drie grootste partijen zijn 1. CDA 2. Water Natuurlijk en 3. VVD. Op maandag 25 maart zijn de definitieve uitslagen bekend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen