Woonvisie gemeente Loon op Zand 2016-2025: Duurzaam, gevarieerd en betaalbaar wonen

Foto: Loonopzand.nieuws.nl

Het college van burgemeesters en wethouders vraagt de gemeenteraad de woonvisie vast te stellen in de raadsvergadering van 15 december 2016. Het woonbeleid stimuleert een constante bevolkingsomvang en een evenwichtige bevolkingsopbouw. Deze zijn de basis voor een zorgzame samenleving met vitale gemeenschappen.

Maatschappelijk draagvlak

Inwoners en maatschappelijke organisaties konden tussen 1 september en 15 oktober 2016 hun mening over de concept-woonvisie indienen. Daaruit bleek dat er maatschappelijk draagvlak is voor het woonbeleid. De woonvisie is aan de hand van de reacties hier en daar aangepast, maar niet fundamenteel gewijzigd.

Hoofdpunten woonvisie

  • Tot en met 2025 worden er in de gemeente Loon op Zand ongeveer 770 nieuwe woningen gebouwd, Daarvan zijn er minimaal 150 in de sociale huursector.
  • Er komen meer gelijkvloerse woningen, zodat ouderen en kleine huishoudens kunnen doorstromen. Bestaande eengezinswoningen komen zo beschikbaar voor starters en jonge gezinnen.
  • Eigenaren van bestaande woningen worden gestimuleerd om te investeren in duurzaamheid en aanpassingen die langer zelfstandig wonen mogelijk maken.
  • Voor starters, arbeidsmigranten, vergunninghouders en andere spoedzoekers komen er ‘short-stay’’ woningen. De wachttijd voor een huur- of koopwoning kan zo worden overbrugd.

De ambities uit de woonvisie worden uitgewerkt in prestatieafspraken. Deze afspraken maken we met Casade en de Huurdersbelangenvereniging Loon op Zand. De ambities nemen we ook op in de QuickScan woningbouwprogramma.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen