Oproep voor amateur- en beroepsacteurs uit de gemeente Loon op Zand

Foto: 750 jaar Loon op Zand

Inmiddels is wel bekend dat van 28 tot en met 30 juni het Kasteelfeest te Loon op Zand plaatsvindt. Een feest in middeleeuwse sfeer in het kader van 750 jaar heerlijkheid/gemeente Loon op Zand. Tijdens dit feest en enkele dagen later in Kaatsheuvel is een theaterschaakwedstrijd gepland – een “levend schaakspel”. Voor acteurs een mooie gelegenheid om mee te acteren in deze spelen.

Op vrijdagavond 28 juni en op maandagavond 1 juli wordt deze schaakwedstrijd – genaamd de Roccade van de Heerlijkheid – gespeeld. Een wedstrijd met figuren uit de geschiedenis van onze heerlijkheid/gemeente tot circa 1950. Mensen dus uit het verleden van Kaatsheuvel, De Moer en Loon op Zand. In deze wedstrijd spelen Loon op Zand en de Moer tegen Kaatsheuvel. Het historische “oud zeer” wordt op een humoristische manier uitgespeeld.

Voor deze theaterschaakwedstrijd zijn wij op zoek naar 32 volwassen spelers met ervaring. Kennis van schaken is geen must. We hopen dat jullie net zo enthousiast zijn als wij en zien jullie aanmeldingen om mee te doen graag tegemoet. Het wordt echt heel leuk.

Ter voorbereiding houden we op maandag 8 april om 20.00 uur in het Maoske in De Moer een bijeenkomst. Daarna vinden in nader overleg nog enkele deelrepetities plaats en worden twee algemene repetities gehouden. Spelers kunnen zich aanmelden voor deze bijeenkomst bij: Marja van Trier (e-mail: [email protected])

Voor 7 september staat de theaterwandeling De Vierkante Kilometer op stapel. Ook een gelegenheid waarin toneel en theater verenigingen zich kunnen profileren. Meer informatie daarover volgt begin mei.

We zien uit naar uw deelname aan deze feestelijke schaakwedstrijden; het wordt hartstikke leuk. “Maak het (ook) mee !”.

Stichting 750 jaar heerlijkheid/gemeente Loon op Zand.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden