112

Zoektocht naar Hebe en Sanne gaat vandaag verder

Gisteravond werd tot ca. 23.00 uur op het water gezocht naar Hebe en haar begeleidster
Gisteravond werd tot ca. 23.00 uur op het water gezocht naar Hebe en haar begeleidster
Foto: FPMB Erik Haverhals

Er is dinsdag met man en macht gezocht naar de vermiste Hebe uit Vught en haar begeleider Sanne. Zij zijn sinds maandagavond spoorloos. De Vughtse Hebe heeft een beperking en heeft 24 uur per dag hulp nodig waardoor de zorgen over haar vermissing groot zijn. Vandaag gaat de zoektocht verder. 

Er wordt op dit moment  rekening gehouden met alle scenario’s. Zo is het nog niet te zeggen of er sprake is van een ontvoering of een ongeluk.

Aan het eind van maandagmiddag haalde Sanne Hebe op in Raamsdonksveer om haar naar huis te brengen. Ze vertrokken vanuit de Sint Theresiastraat in een zwarte Kia Picanto met het kenteken PR-425-K. Het vermiste tweetal zou voor het laatst gezien zijn op de A59 ter hoogte van Waspik.

Dinsdag deed de politie onder meer onderzoek na een melding van een auto in het water bij de Hooiweg in Waspik, maar dat leverde niks op. Rond 22.30 uur meldde de politie dat de zoekactie daar was afgerond.

Politieagenten en deelnemers aan teams die op zoek zijn naar de vermiste Hebe (10) en haar begeleidster Sanne (26) voeren woensdagochtend overleg. Daarna wordt de zoektocht hervat, aldus een politiewoordvoerder.

“We hebben de afgelopen nacht Hebe en Sanne helaas nog niet gevonden. De zoektocht wordt vandaag met man en macht voortgezet”, aldus de politie. “Specialisten gaan zo dadelijk, samen met het Veteranen Search Team, bepalen waar en hoe er precies gezocht wordt”, aldus de politie.

De 10-jarige Hebe uit Vught werd aan het eind van maandagmiddag opgehaald in Raamsdonksveer door haar begeleidster Sanne, die haar naar huis zou brengen. Sindsdien zijn ze vermist. Het meisje is ernstig meervoudig beperkt en heeft op elk moment van de dag zorg nodig. De politie zocht dinsdag vanaf 14.30 uur samen met ongeveer 120 vrijwilligers van het Veteranen Search Team in Waspik.

De politie laat weten dat tips “zeer welkom blijven”. “Kijk goed naar ze uit en zie of hoor je iets, meld het bij ons.”

Bron: heusden.nieuws.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen