112

Auto-inbrekers hebben lak aan avondklok

Foto: PIxabay

Ondanks de avondklok zijn auto-inbrekers ook de afgelopen tijd actief geweest in onze gemeente; meestal tussen 02.00 en 05.00 uur ’s ochtends. Ze zijn te herkennen aan hun rugtas met daarin gereedschap, een zender en de buit. Ze verplaatsen zich lopend, op de fiets of soms op een stepje door woonwijken op zoek naar geschikte auto’s. Ziet u hen, bel direct 112.

In de nacht van donderdag 28 januari op vrijdag 29 januari was het raak bij twee voertuigen aan respectievelijk de Mondriaanstraat en Henegouwenlaan in de wijk Meerdijk in Waalwijk.

Vakantieparken

De politie weet inmiddels dat deze criminelen geregeld samen verblijven in budgethotels of in huisjes op vakantieparken. Over het algemeen houden ze overdag de gordijnen gesloten en is er ’s nachts niemand aanwezig. Geregeld staan er zowel een huurauto met een Nederlands kenteken als een auto met een Oost-Europees kenteken geparkeerd bij het hotel of vakantiehuisje. Ook wordt de reservering vaak gemaakt door een persoon binnen de criminele organisatie die zelf niet meereist naar Nederland.

Help de politie

  • Zijn er hotels of vakantieparken waarvan u vermoedt dat er auto-inbrekers verblijven?
  • Wie heeft iets gezien van één van de auto-inbraken in Waalwijk? Wellicht heeft u nog beelden op uw camera staan van de inbrekers. Laat het de politie weten via 0900-8844.
  • Ziet u ’s nachts verdachte personen op straat tussen 2 en 5 uur met een rugzak? Bel 112.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 – 661 77 34
Tippen vanuit het buitenland (lokaal tarief): +3179 – 3459876

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen