Opgeven is geen optie voor Antony Donders uit Kaatsheuvel!

Antony Donders
Antony Donders
Foto:

Op 4-jarige leeftijd begon Antony Donders met crossen op een kindercrosser automaat 50cc. De start van Antony was in België omdat hij daar met zijn jonge leeftijd wel mocht starten.

Na jaren meegedraaid te hebben in de jeugdmotorscross, wat gepaard ging met vele blessures, ging Antony in 2006 van start in MX1 Nationalen. Hiervoor trainde hij hard waardoor hij opklom naar de 6e plaats. Hij zou de jongste deelnemer zijn die deel mocht nemen aan het het ONK MX1 op het hoogste niveau. Maar een paar weken voor zijn eerste kampioenschapsdebuut sloeg het noodlot toe. Tijdens een wedstrijd in Leusden kreeg Antony een zware crash tegen een boom. Met de traumahelikopter is hij afgevoerd naar het UMC in Utrecht waar hij twee dagen heeft gevochten voor zijn leven. Oogkas en jukbeen verbrijzeld, kaak gebroken, open bovenbeenbreuk en knie verbrijzeld. Na 3 dagen in coma gelegen te hebben ontwaakte hij en vertelde aan zijn ouders ‘daar gaat mijn ONK debuut’. Toen hij eenmaal besefte hoe hij er echt aan toe was zei hij vervolgens ‘ik stop ermee, dit is het mij niet waard’.

img_2097

Enduro

Na 2 jaar revalidatie begon het toch weer te kriebelen en werd er weer een motor gekocht. Die tegen de adviezen in van de artsen. Hij zou namelijk nooit meer zijn knie normaal kunnen gebruiken. Maar door zijn karakter, doorzettingsvermogen en keihard trainen is alles toch weer goedgekomen. Nu 8 jaar later heeft hij de overstap gemaakt van motorcross naar enduro. Dit is zijn eerste jaar in de enduro. Hij rijdt in de klasse ONK N2 hij staat nu na 3 wedstrijden op een 3e plaats in het Nederlands kampioenschap. Hij heeft de laatste 2 wedstrijden podium plaats gereden. En dat is boven verwachting omdat dit hele andere tak van motorsport is.

Sponsors gezocht

Doordat hij nu zodanig goed presteert en het niveau hoog ligt is het beschikbare budget enorm geslonken. Het zou geweldig zijn als lokale of regionale bedrijven Antony willen steunen op wat voor manier dan ook zodat hij met zijn harde werken en doorzettingsvermogen hogerop kan komen in deze tak van sport. Hard trainen en een goed karakter heeft hem al veel gebracht en hopelijk krijgt hij de steun die hij nu heel goed kan gebruiken. Antony gaat er in ieder geval voor want opgeven is geen optie!!

img_1706

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen