Rabobank publiceert maatschappelijk jaarverslag 2018

Foto: Rabobank

Rabobank publiceert haar maatschappelijk jaarverslag 2018. De bank legt hierin zowel maatschappelijke als financiële verantwoording af. Ook illustreert het uitgebreide verslag de groei van Rabobank in 2018 en de betekenis die de bank levert aan mens, milieu en maatschappij. Hierbij zoomen we ook in op lokale impact in Nederland via onze 101 lokale banken.

Rabobank wil als betekenisvolle coöperatieve bank en leidende F&A bank een belangrijke bijdrage leveren aan de welvaart en het welzijn in Nederland en aan het duurzaam voeden van de wereld. Met de missie “Growing a better world together” geeft de bank hier concreet vorm aan. Het resultaat: ondersteuning van diverse pakkende initiatieven in Nederland en internationaal, meer tevreden klanten, bijdrage aan baanbrekende innovaties en betere financiële resultaten. Op 14 februari werden de jaarcijfers al bekendgemaakt. Het geïntegreerde jaarverslag 2018 bevat ook de jaarrekening 2018 en het Pillar 3 report.

Blijvend het verschil maken

Onlangs is er een nieuw inrichtingsmodel voor de lokale banken doorgevoerd. Met name in de regio wordt de impact hiervan gevoeld. Ondanks deze veranderingen wil Rabobank in Nederland lokaal en in de regio blijvend het verschil maken. Met het oog op de veranderingen in de maatschappij staat het versterken en aanpassen van onze digitale dienstverlening de komende jaren voorop. Onze insteek daarbij is en blijft een goed contact met onze klanten en leden.

Maatschappelijke bijdrage in de Langstraat

Een van de speerpunten om blijvend het verschil te maken is klanten verder helpen op het gebied van zelfredzaamheid, ondernemerschap en digitalisering. Ook het versterken van de lokale leefomgeving en bijdragen aan een duurzame voedselproductie zijn belangrijk. Naast het jaarverslag 2018 publiceren alle 101 lokale Rabobanken een compacte infographic met hun maatschappelijke impact in de regio. Zo ook Rabobank De Langstraat.

Infographic

Bekijk de infographic met maatschappelijke impact in de Langstraat op onze website rabobank.nl/delangstraat Hierin lees je onder andere hoe Rabobank De Langstraat bereikbaarheid, arbeidsmarkt en leefomgeving stimuleert, hoeveel verenigingen en stichtingen we sponsoren en wat het totaalbedrag is en wat onze bijdrage is op het gebied van ondernemerschap, duurzame voedselproductie en zelfredzaamheid in de regio.

Bekijk het landelijke jaaroverzicht 2018
Lees meer over onze resultaten en verslagen