Restaurant de Landereije in Kaatsheuvel viert 10-jarig bestaan met Jubileum-menu

Foto: De Landereije

Voordat Wietske Kempff startte met De Landereije was er van een professioneel restaurant nog geen spoor te vinden. Het restaurant is aangebouwd in 2007 aan de 18e-eeuwse hotelboerderij van haar ouders. Er stonden op de huidige plaats van het restaurant alleen maar oude schuurtjes.

Met de visie en passie van Wietske staat er nu een modern, sfeervol restaurant. Dat heeft ze van geen vreemde, toen haar ouders de boerderij begin jaren zeventig kochten was die onbewoonbaar, vertelt Wietske. “Er stond een caravan in de koestal om in te wonen. Zij hebben de boerderij helemaal onderhanden genomen.” Wat begon met twee of drie gastenkamers, groeide uit tot het elf kamers tellende hotel De Joremeinshoeve nog steeds gerund door de ouders van Wietske.

Wietske is allereerst als gediplomeerd chef-kok gestart in het bedrijf, maar de laatste jaren als gastvrouw. Heerlijk eten en drinken is haar passie en in haar eigen restaurant kan zij dit met haar gasten delen. Chef-kok Eddie Palm bereid tegenwoordig de culinaire gerechten. De keuken is klassiek Frans met moderne invloeden, ambachtelijke mooie technieken, prachtige verse ingrediënten en pure smaken.

10 jaar Restaurant De Landereije

“We hebben keihard gewerkt en met de steun van vele betrokkenen, medewerkers en gasten iets moois neergezet waar we heel trots op zijn. Fantastisch om nu met al de mensen ons 10-jarig bestaan te kunnen vieren.” De gastvrouw vertelt verder, “we liggen wat verscholen in de noord-west hoek van Kaatsheuvel, maar eenmaal gevonden zult u ons niet meer vergeten”. Om het jubileumjaar te vieren serveren Wietske en Eddie alle 4 zondagen in maart een jubileum verrassingsmenu. Dit menu breiden ze uit met een gratis, extra jubileum-gang en lekkere amuses tussendoor.

Jubileumjaar

Er staat nog meer op het programma voor Restaurant de Landereije in het jubileumjaar. Begin april wordt bekend of wij het beste aspergerestaurant zijn van 2018 van het Brabants Asperge Genootschap. “Of we winnen weet ik niet, maar vereerd dat wij bij de top 3 zitten zijn wij sowieso” zegt Wietske trots. “Natuurlijk geven wij dit jaar weer aandacht aan de asperges met onze eigen Aspergeweek en mooie gerechten met dit seizoensproduct.”

Daarnaast staat er onder andere een champagne-evenement op de planning in het najaar, maar daarover later meer. “Al met al wordt het een druk, maar heel leuk jubileumjaar.”

Restaurant de Landereije
Lage Zandschel 17
5171 TD Kaatsheuvel
0416 282 095
Website
Facebook

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen