Ruim 2.400 euro voor De Dobbertjes

Foto: AH Kaatsheuvel

De flessenautomaten bij Albert Heijn Kaatsheuvel hebben een gele donatieknop. Klanten kunnen ervoor kiezen om het statiegeld van hun flessen te doneren aan een goed doel. De laatste drie maanden van 2017 was dit goede doel de stichting De Dobbertjes.

De Dobbertjes

Deze stichting voor mensen met een verstandelijke beperking zwemt bijna iedere zaterdagmorgen tussen 9.00-10.00 in het zwembad Olympia in Waalwijk. Sinds 1973 zetten hun vrijwilligers zich in voor deze doelgroep en bieden de mogelijkheid om te zwemmen of te leren zwemmen met als belangrijkste doel een bijdrage te leveren aan de ontspanning en plezier van de doelgroep.

Zwemclub De Dobbertjes was tot juli 2013 een onderdeel van de stichting Prisma en sinds 2013 een stichting om deze zwemclub niet verloren te laten gaan. De zwemclub is uitgegroeid tot ongeveer 50 deelnemers en 25 vrijwilligers. Met name voor de laatste groep worden er mensen gezocht die wekelijks een uurtje mee ondersteunen in diverse baden.

Sinds 2016 ontvangen ze van een aantal gemeenten (Loon op Zand, Waalwijk, Heusden en Geertruidenberg) een subsidie ter ondersteuning van de kosten. Naast de contributie van de deelnemers zijn ze voor 30 % van het budget afhankelijk van sponsoren.

De klanten van Albert Heijn Kaatsheuvel hebben in de laatste drie maanden van 2017 totaal €1.223,45 aan statiegeldbonnen gedoneerd. Traditioneel wordt dit bedrag door AH Kaatsheuvel verdubbeld. Zo kon er afgelopen zaterdag een cheque van €2.446,90 uitgereikt worden aan de aanwezige zwemmers Tess van Brakel en Wil Strik.

Naast de kosten voor het zwembad, worden er met het geld ook een aantal activiteiten voor de deelnemers georganiseerd.

“Het blijkt dat veel van onze klanten dit goede doel een warm hart toedragen”, zegt supermarktmanager Jan den Hartog. “Dit mooie bedrag is de opbrengst van zo’n 5.000 lege flessen en dat zijn er heel erg veel.”

“Het is jaarlijks een moeilijke opgave om het gedeelte van het budget dat niet uit de contributie komt aangevuld te krijgen”, aldus Ad van Boxtel namens De Dobbertjes. “Daarom zijn we Albert Heijn Kaatsheuvel en hun klanten zeer erkentelijk voor de geweldige bijdrage.

Wilt u ook een donatie doen aan De Dobbertjes? Dit kan op rekeningnummer NL26RABO0102153876. Als u meer wilt weten over De Dobbertjes, raadpleeg dan de website www.dedobbertjes.nl of stuur een mail naar [email protected].

Om meerdere goede doelen de gelegenheid te geven om aan de statiegeldbonnenactie van Albert Heijn Kaatsheuvel deel te nemen, is er besloten om met ingang van 1 januari 2018 elke zes weken een nieuw doel te kiezen. Wilt u hiervoor ook in aanmerking komen? Haal dan een sponsoraanvraagformulier op in de winkel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen