Van Gorp Uitvaartzorg opent afscheidskamers

Op woensdag 12 april werden twee sfeervolle afscheidskamers in het patronaat in Kaatsheuvel officieel geopend.

Uitvaartbegeleider Lowie van Gorp had bij deze feestelijke gelegenheid zijn persoonlijk mentor Carla Hendriks uitgenodigd. Voor Lowie is Carla heel belangrijk geweest bij de opstart van zijn bedrijf. Carla heeft een eigen uitvaartbedrijf in Ede.

Tijdens hun ontmoeting vijf jaar geleden vertelde Carla over haar eigen uitvaartonderneming. Ze sprak de woorden: “Als je ooit een uitvaartbedrijf wil beginnen, doe het dan als zelfstandige, net zoals ik.” Dit advies was voor Lowie de “trigger” om na te gaan denken over een eigen bedrijf. Volgens Lowie heeft elke motor een vonk nodig om hem te laten gaan draaien. Voor Lowie waren de woorden van Carla de vonk die hem deed besluiten om na te gaan denken over een eigen bedrijf.

Op aanraden van Carla ging Lowie de uitvaartopleiding volgen en maakte hij plannen voor een eigen bedrijf. Zijn vaste baan in het onderwijs gaf hij op. De grote vraag was: zou het gaan lukken in de regio Kaatsheuvel? Lowie en zijn vrouw Yvonne gingen ervoor. Het eigen bedrijf kwam er: Van Gorp Uitvaartzorg.

Het duurde langer dan drie maanden voor de eerste uitvaart kwam. En dat werden er, ondanks de concurrentie in de branche, steeds meer. Na een jaar verhuisde Lowie het kantoor van de eigen slaapkamer naar het Patronaat, een prachtig karakteristiek en oud pand in de Hoofdstraat.

Het contact met Carla bleef goed. Toen zij een jaar geleden op bezoek kwam in het Patronaat zag ze de loze opslagruimtes achter het kantoor. Ze reageerde meteen met de opmerking dat deze prachtige plek best wel eens geschikt zou kunnen zijn voor het gebruik als afscheidskamer. Om verschillende redenen kan een overledene immers niet altijd thuis worden opgebaard.

Het zijn uiteindelijk niet één maar twee kamers geworden. Twee prachtige ruimtes in Kaatsheuvel zelf. Zo geeft Van Gorp Uitvaartzorg families een rustpunt in een tijd die vaak als erg intensief wordt ervaren.

Op de dag van de opening waren de kamers vrij toegankelijk voor het publiek. De belangstelling was groot en de reacties lovend voor het prachtige ontwerp van Ron Hos. Kaatsheuvel heeft er twee kamers bij waarin nabestaanden in alle rust afscheid kunnen nemen van hun geliefde. Volgens Lowie van Gorp is een sfeervolle omgeving hierbij belangrijk.

Van Gorp Uitvaartzorg 发布于 2017年4月12日

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen