RKC Waalwijk reist af naar het hoge Noorden

RKC won dit jaar de thuiswedstrijd met 3-0 van FC Groningen
RKC won dit jaar de thuiswedstrijd met 3-0 van FC Groningen
Foto: Alexander de Peffer RKC Waalwijk

WAALWIJK – In speelronde 9 zal RKC Waalwijk afreizen naar het hoge Noorden. Vrijdag 7 oktober zullen de Geelblauwen het om 20.00 uur opnemen tegen FC Groningen. In de Euroborg zullen de nummer negen en twaalf van de Eredivisie het tegen elkaar opnemen.

RKC Waalwijk

De Geelblauwen van coach Joseph Oosting zullen na het 2-2 gelijkspel tegen Sparta Rotterdam van afgelopen weekend gebrand zijn om met de volle drie punten naar huis te keren uit Groningen. In het Mandemakers Stadion kwamen de Waalwijkers afgelopen weekend vroeg op voorsprong door een kopbal van aanvoerder Michiel Kramer. Voor de rust wisten de gasten nog de gelijkmaker te scoren en zo zou de tweede helft gaan bepalen wie er met de punten vandoor ging. Man van de assist Iliass Bel Hassani wist ook het net namens RKC te vinden. De middenvelder tekende daarmee voor zijn vierde doelpunt in acht wedstrijden. Uiteindelijk kwam Sparta met tien man alsnog langszij, waardoor de punten gedeeld werden.

FC Groningen

Na acht wedstrijden begeeft FC Groningen zich op de twaalde plek, met evenveel punten als gespeelde duels. De Groningers hebben in de afgelopen vijf wedstrijden vier punten weten te bemachtigen. De afgelopen speelronde werd er in eigen huis met 1-4 verloren van nieuwe koploper AZ. Hiervoor werd er tegen zowel FC Volendam als NEC gelijkgespeeld en Go Ahead en SC Cambuur werden verslagen. De grootste nederlaag vond plaats in de ArenA, waar Ajax een eindstand van 6-1 liet noteren.

FC Groningen wist deze transferperiode zeer goede zaken te doen. Met de verkoop van Jörgen Strand Larsen naar Celta de Vigo en Bjorn Meijer naar Club Brugge werd de kas goed gespekt. Daarvoor kwamen ook een aantal nieuwe jongens naar Groningen, waar Ricardo Pepi de meest opvallende naam is. De Amerikaan speelde tot dusver drie duels, waarin hij goed was voor twee doelpunten en één assist.

Arbitrage

Vrijdagavond zal de wedstrijd geleid worden door scheidsrechter Martin van den Kerkhof. De heren Kleinjan en Westhof zullen assistentie bieden en de heer Ruperti is vierde official. VAR en AVAR zijn de heren Bos en Dobre.

Balans

In het verleden troffen FC Groningen en RKC Waalwijk elkaar al 24 maal in Groningen op Eredivisieniveau. Veertien keer hiervan wist RKC met minimaal een punt terug te keren in Waalwijk, acht van deze wedstrijden werden zelfs gewonnen. Afgelopen seizoen eindigde het duel in een gelijkspel met een doelpunt van Michiel Kramer.

Live

Bekijk de wedstrijd FC Groningen – RKC Waalwijk live op ESPN 2! Uiteraard zorgen wij voor een live Twitter-verslag en kun je luisteren naar het radioverslag van Langstraat FM (106.8 FM).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen