RKC Waalwijk ontvangt sc Heerenveen in een belangrijk duel

Foto: Alexander de Peffer

WAALWIJK – Morgenavond, zaterdag 12 maart (21.00 uur), treedt RKC Waalwijk aan in een belangrijk duel tegen sc Heerenveen. Met nog negen wedstrijden te gaan zijn drie punten voor beide ploegen welkom om de concurrentie op afstand te houden.

RKC Waalwijk

Vorige speelronde wisten de Waalwijkers vriend en vijand te verrassen door een 2-0 achterstand in de Johan Cruijff ArenA terug te brengen tot 2-2. Helaas werd de goede wedstrijd van de ploeg in het Geelblauw niet beloond met een punt. Tadic schoot in de slotminuten namelijk vanaf elf meter de 3-2 voor Ajax binnen. RKC kan op weg naar de wedstrijd tegen sc Heerenveen echter wel vertrouwen putten uit de wedstrijd in Amsterdam.

sc Heerenveen

De ploeg uit Friesland werkte vorige week ook al haar wedstrijd af in Brabant. Dat deden de Friezen tegen Willem II. Na 90 minuten bleef het 0-0, waardoor er een punt mee terug ging naar het noorden. De mannen onder leiding van Ole Tobiasen hopen dat ze hierdoor de stijgende lijn weer gevonden hebben en willen deze maar wat graag doorzetten in Waalwijk.

Bij sc Heerenveen zal zaterdag een oude bekende in de selectie zitten. Oud-RKC’er Anas Tahiri maakte afgelopen winter de overstap naar Friesland. De middenvelder met 97 officiële duels in het Geelblauw keert daardoor voor het eerst sinds zijn vertrek weer terug in het Mandemakers Stadion.

Balans

Dit zal de 22ste editie zijn van RKC Waalwijk – sc Heerenveen. In de voorgaande affiches in het Mandemakers Stadion had RKC het altijd lastig tegen de Friezen. Maar drie keer werd er gewonnen, acht keer werden de punten gedeeld en tien keer ging de volle buit mee naar Heerenveen. Eerder dit seizoen werd het in het Abe Lenstra stadion 3-2. Na bij rust al 3-0 achter te staan wisten Jens Odgaard en Richard van der Venne wat terug te doen, maar kwamen de goals helaas te laat voor een totale ommekeer.

Arbitrage

De scheidsrechter van dienst is Manschot. Hij wordt geassisteerd door de heren Inia en Westhof. Hensgens fungeert als vierde official. In Zeist zitten Van den Kerkhof en Bluemink als VAR en AVAR.

Live

De wedstrijd RKC Waalwijk – sc Heerenveen kan je live kijken op ESPN 1! Via ons Twitter-verslag kan je de wedstrijd ook live beleven. En zoals gebruikelijk zal Langstraat FM (106.8) live radioverslag doen van de wedstrijd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen