KGV viert 100-jarig bestaan in de Werft

KAATSHEUVEL – Op 4 mei 1921 werd de vereniging KGV in Kaatsheuvel opgericht. 100 jaar later wilde de vereniging dat natuurlijk heel graag ook rond die datum vieren. Maar COVID gooide roet in het eten en daardoor was een groot feest onmogelijk. Echter, net zoals in 2020 toont de club alweer enorm veel veerkracht en doorzettingsvermogen door een prachtige feestdag te organiseren in de Werft, het thuishonk van KGV.

Vroeg in het jaar 2020, nog voor de pandemie toesloeg, werden de eerste besprekingen ter voorbereiding van het feest al gehouden. Na veel bijstellingen was er met hulp van Circus Tadaa! en spreekstalmeester Rens Merkelbach een prachtige circus voorstelling bedacht waarbij de leden van KGV actief betrokken zouden zijn. Afgelopen vrijdag werd er door Bas Kleynen van Circus Tadaa! op een inspirerende en ludieke wijze instructies gegeven aan de circa 60 vrijwilligers. De circusvoorstelling werd door de 150 aangemelde kinderen zélf op zaterdag onder begeleiding van de vrijwilligers geoefend en daarna voor publiek uitgevoerd.

Tegenwoordig is het nog niet zo eenvoudig om een feest te houden. De overheid eist dat iedereen zich aan de Corona regels houdt, dus voordat iedereen ouder dan 13 jaar naar binnen wilde moest men zich vooraf aanmelden én was een CoronaCheck verplicht. Ondanks dat verliep alles soepel en om 15:00 uur zat er dan ook 550 man publiek vol spanning op de tribune naar de circusact te kijken.

Na de voorstelling werd het bestuur van KGV in het zonnetje gezet door de voorzitter van de KNGU Monique Kempff. Zij heeft KGV de officiële DUTCH Gymnastics vlag en een waardebon geschonken. Daarnaast had ze de leden die al 40- en 50 jaar lid zijn van KGV een speld uitgereikt. Hedske Bardie kreeg van de KNGU de gouden speld van verdienste voor haar jarenlange en onvermoeibare inzet als trainer (30 jaar), als bestuurslid (15 jaar) én als lid van de vereniging (40 jaar).

Vanuit de gemeente Loon op Zand was wethouder Jan Brekelmans (welzijn, zorg en onderwijs) aanwezig om KGV een Magnolia boom te schenken die in december bij de Werft geplant zal worden. De 40- en 50-jarige leden kregen ook nog een oorkonde van de wethouder. En om het allemaal compleet te maken kreeg het bestuur van de trainers een bloemetje. Na de officiële festiviteiten werd er nog flink gefeest in de Werft. Voorzitter Wilbert Beerens was uitermate tevreden met de opkomst en het verloop van het feest. “Zonder de sponsoren en de inzet van de vele vrijwilligers en bestuur is zo’n feest onmogelijk”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen