RKC Waalwijk hervat competitie in De Kuip

Foto: Gilbert Sopakuwa - Flickr

Vanmiddag spelen de Geelblauwen de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Waar het Nederlands elftal afgelopen maandag in De Kuip voor spektakel zorgde, is het nu aan de Eredivisieclubs.

RKC Waalwijk

RKC staat momenteel op de veertiende plaats, met zes punten uit acht wedstrijden. Vlak voor de interlandbreak begon RKC de maand oktober met een gelijkspel. In het eigen Mandemakers Stadion werd het 1-1, namens de Geelblauwen scoorde Alexander Büttner uit een penalty de gelijkmaker.

Na een week zonder Eredivisievoetbal zijn alle internationals weer terug op vertrouwde bodem. Vurnon Anita, Jurien Gaari, Ahmed Touba, Ayman Azhil en Yassin Oukili droegen afgelopen week allemaal de kleuren van hun land. Voor RKC komt er een even hectisch als belangrijk slot van oktober aan. Buiten het uitduel tegen Feyenoord wacht hierna in acht dagen tijd drie thuiswedstrijden tegen Sparta Rotterdam, SC Cambuur (Eredivisie) en Willem II (TOTO KNVB Beker). Te beginnen met Feyenoord-uit, waarbij RKC wordt gesteund door 239 supporters in het uitvak.

RKC kan vandaag in ieder geval geen beroep doen op Richard van der Venne. De middenvelder is donderdag geopereerd en zal de komende periode hier van revalideren.

Feyenoord

De Rotterdammers staan op hun beurt momenteel vijfde met 15 punten en één wedstrijd minder gespeeld. Toch ging Feyenoord met een kater de interlandperiode in, doordat er uit bij Vitesse werd verloren met 2-1. Overall maakt de ploeg van Arne Slot een goede indruk, in zowel de Eredivisie als de UEFA Conference League. Zo werd onlangs PSV in Eindhoven overklast met 0-4.

Zoals gezegd doet Feyenoord het ook in Europa naar behoren. Als huidig koploper van poule E pakte de Rotterdammers tot dusver vier punten tegen Maccabi Haifa en Slavia Praag. Na het thuisduel tegen RKC gaat de focus opnieuw op het nieuwe toernooi. Aanstaande donderdag wacht in de eigen Kuip concurrent Union Berlin.

Balans

Het treffen tussen RKC en Feyenoord zaterdag zal de 50e ontmoeting zijn op Eredivisieniveau. In de voorgaande 49 duels wonnen de Geelblauwen er negen, werd er veertien keer gelijkgespeeld en wonnen de Rotterdammers er 26.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen