RKC Waalwijk speelt gelijk tegen Fortuna Sittard

SITTARD – RKC Waalwijk heeft vrijdagavond de punten in Limburg moeten delen met Fortuna Sittard. Tweemaal was Michiel Kramer trefzeker voor de Geelblauwen, die wellicht uitzicht hadden op meer.

De openingsminuten waren voor de Waalwijkers. De eerste kans kwam dan ook in de eerste minuut op naam van Saïd Bakari. Een voorzet vanaf rechts kwam terecht bij de buitenspeler die de bal net naast de verre paal krulde. Daarna viel de bal tot twee keer toe net ongelukkig voor Michiel Kramer, die daardoor in kansrijke positie het doel niet onder vuur kon nemen.

De Waalwijkers waren de betere ploeg, maar uit de eerste tegenkans was het direct raak voor de thuisploeg. Samy Baghdadi reageerde attent op een voorzet en rondde van dichtbij af: 1-0. Direct daarna kreeg Jens Odgaard een grote mogelijkheid uit een cornervariant, maar hij raakte helaas de bal niet vol.

Fortuna kreeg de kansen om de score te verdubbelen via Mats Seuntjens en Tesfaldet Tekie, maar zij schoten voorlangs. Toch was het ons RKC dat nog voor rust op gelijke hoogte kwam! Een goede corner van Alexander Büttner belandde bij de tweede paal op het hoofd van Ahmed Touba. Hij kopte de bal terug de doelmond in, waarna Kramer van dichtbij raak prikte: 1-1! Met deze tussenstand bezochten de ploegen tevens de kleedkamers.

Mogelijkheden

Onder de aanmoedigingen van de vele meegereisde Waalwijkers ging de ploeg in de tweede helft op zoek naar een goed resultaat. RKC kwam met aanvallende intenties uit de kleedkamer en werd daarvoor dan ook beloond. In de 55e minuut legde Odgaard de bal panklaar op het hoofd van Kramer: 1-2!

RKC speelde een degelijke wedstrijd en ging dan ook op zoek naar de genadeklap. Die volgde kort na de voorsprong, toen Richard van der Venne een op een ging met doelman Yanick van Osch. De keeper kwam echter als winnaar uit de strijd. Waar de Geelblauwen de wedstrijd onder controle leken te hebben stond het na een kleine 70 minuten toch ineens 2-2. Tekie stak Seuntjens diep waarna de spits de bal langs Etienne Vaessen tikte.

Fortuna ging op zoek naar meer en had in de slotfase dan ook het merendeel van het balbezit. Toch was het RKC met de beste mogelijkheden op de overwinning. Kramer werd bovendien gehinderd in het zestienmetergebied, maar scheidsrechter Manschot en de VAR zagen er niets in. Het laatste wapenfeit was een vrije trap voor Iliass Bel Hassani, maar hij mikte een halve meter te hoog. Eindstand 2-2.

RKC bedankt de 300 meegereisde supporters voor hun support in Sittard. Komend weekend staat er een interlandperiode op het programma, de eerste volgende wedstrijd is zondag 12 september (14.30 uur) in het eigen Mandemakers Stadion tegen Vitesse.