RKC Waalwijk ook komend seizoen actief in de Eredivisie

Foto: RKC Waalwijk Alexander de Peffer

Naar aanleiding van de conference call tussen de KNVB, alle Betaald Voetbalorganisaties uit de Eredivisie & Keuken Kampioen Divisie en direct betrokkenen heeft de voetbalbond deze middag besloten om geen promotie en degradatie toe te passen in het seizoen 2019/2020.

Frank van Mosselveld: ”De KNVB heeft vanmiddag de door ons gehoopte beslissing genomen door geen promotie en degradatie toe te passen op het seizoen 2019/2020. Er is nu duidelijkheid, waardoor we toe kunnen werken naar het nieuwe seizoen. De KNVB heeft een moeilijke beslissing moeten nemen, want er is nu een grotere wedstrijd in de wereld gaande.’’

Afgelopen dinsdag werd door premier Rutte bekendgemaakt dat het verbod voor vergunningsverplichte evenementen, waaronder Betaald Voetbal, werd verlengd tot 1 september 2020. Hiermee ging een streep door het plan om het seizoen op een later moment uit te spelen en kwam het lopende seizoen per direct ten einde. De KNVB heeft hierna een plan opgesteld voor de beëindiging van dit seizoen, dat vanmiddag werd besproken met alle betrokkenen.

Na rondvraag bij de clubs en direct betrokkenen is onder andere besloten geen promotie en degradatie toe te passen op het huidige seizoen. Hierdoor kent het seizoen 2019/2020 geen degradanten en promovendi. Dit heeft als gevolg voor RKC Waalwijk dat het komend seizoen actief blijft in de Eredivisie.