Zwemvereniging WZV bestaat 100 jaar!

Foto: WZV

WAALWIJK – De Waalwijkse Zwemvereniging (WZV) viert dit jaar haar 100ste verjaardag. WZV is een zwemvereniging voor iedereen in Waalwijk en omstreken en biedt sportieve zwemactiviteiten aan voor jong en oud, zowel recreatief als in wedstrijdverband.

WZV is opgericht op 24 mei 1920 en in 1924 sloot de vereniging zich aan bij de Nederlandse zwembond. In 1924 telde de vereniging ongeveer 50 leden. Er werd gezwommen in het ven achter het huidige Hoefsven.

Inmiddels telt WZV ruim 250 leden, verdeeld over alle afdelingen en met eigen officials en ereleden. Binnen WZV bestaan verschillende afdelingen: leszwemmen, wedstrijdzwemmen, recreatief zwemmen, trimzwemmen en aquajoggen. WZV is meer dan alleen deze afdelingen, het is een ontmoetingsplaats waar leden sociale contacten onderhouden en vriendschappen voor het leven opdoen. WZV hecht veel waarde aan sociale activiteiten zoals het zwemkamp, het schoolzwemtoernooi en de Kilometer van de Zidewinde. Al deze activiteiten zouden niet kunnen plaatsvinden zonder alle vrijwilligers die dag en nacht klaar staan om te helpen.

Voordat het jubileumjaar wordt afgetrapt met feestelijke activiteiten, staat er voor de wedstrijdploeg van WZV op zondag 15 maart een belangrijke competitiewedstrijd op het programma. Na deze 4e en laatste competitieronde is het duidelijk of WZV promoveert naar de C-klasse. Wat zou dit een fantastische beloning zijn in dit speciale jaar!

Om het 100-jarige bestaan te vieren staan er een aantal leuke activiteiten op het programma in 2020. De opening van dit feestjaar vindt plaats op woensdag 20 mei waarbij, onder andere, gastsprekers vanuit de KNZB en de gemeente Waalwijk WZV een hartelijk woordje zullen toespreken. Verder worden de jubilarissen gehuldigd en gaat er een (zwem)activiteit plaatsvinden waaraan alle leden kunnen meedoen.

Op 6 en 7 juni wordt er een nachtzwem marathon gehouden in zwembad Olympia. Deze zwemmarathon wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente Waalwijk. Deze samenwerking is tot stand gekomen gezien het 10-jarige bestaan van het zwembad. Naast WZV kunnen ook andere verenigingen meezwemmen. De uitnodiging voor deze zwemactiviteit volgt op een later moment.

Op 29 augustus is er een reünie gepland voor alle (oud)-leden en betrokkenen. Gedurende deze dag vinden er diverse activiteiten plaats vanuit de verschillende afdelingen. Ook vindt er op deze dag een barbecue plaats en wordt de avond afgesloten met een feest. Aanmelden voor de reünie kan via: [email protected].

Tot slot wordt het jubileumjaar afgesloten tijdens de herfstvakantie. Allereerst vindt van woensdag 21 oktober tot en met vrijdag 23 oktober de Zwem4Daagse plaats. De Zwem4Daagse is een feest voor jong & oud én staat volledig in het teken van zwemmen en gezelligheid. WZV hoopt u allen tijdens deze Zwem4Daagse te mogen verwelkomen. Later in die week, op zondag 25 oktober, wordt een zwemwedstrijd georganiseerd door WZV waarvoor verschillende verenigingen worden uitgenodigd.

Voor degenen die op de hoogte willen blijven van de activiteiten in het jubileumjaar 2020, volg WZV op social media (WZV Waalwijk) of neem een kijkje op onze website www.wzvwaalwijk.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden