29e Maresia Duathlon Waalwijk

WAALWIJK – Zondag 16 februari vond rondom het clubhuis van TLV de Langstraat en de rijhal van de Paardenvriend in Waalwijk de Maresia Duathlon plaats.

Op deze stormachtige dag begon de dag al vroeg met het uitzetten van het loop- en fietsparkoers dat zich rondom de surfvijver en de kanaaldijk afspeelde. Start en finish bevond zich binnen in de rijhal waar ook het parc fermé opgesteld was. Dit zijn de fietsenrekken waar tijdens het looponderdeel alle mountainbikes gestald zijn. Om 10.15 uur was de eerste startserie voor alle jeugd met diverse korte afstanden. Door alle jeugdleden is er gezellig gestreden om de ereplaatsen.

Om half 12 was de aanvang van de lange wedstrijd over 8 km hardlopen, 20 km ATBen en nogmaals 4 km hardlopen. Het was een zwaar technisch parkoers met vele heuvels, bospaden en grasvelden. Met ongeveer 110 deelnemers was het een flink startveld om er een spannende wedstrijd van te maken. Tevens was het een kwalificatie wedstrijd voor het EK. Uiteindelijk kwam als eerste Marco Akershoek over de finish in 1.37.10 uur. Gevolgd door Lander Sels in 1.38.24 uur en als 3e Joep Staps in 1.38.52 uur. Bij de dames was het Diede Diederiks die na 1.51.57 uur als eerste de finish bereikte. Gevolgd door Sophie van der Most in 1.56.54 uur en als 3e Eefje Ottevanger in 2.00.13 uur.

Als laatste vond om half 1 de recreatieve korte duathlon plaats (4km-10km-2km) waarbij ook de junioren van start gingen. Zowel bij de lange als de korte wedstrijd was deelname als duo ook mogelijk. Hier hebben ook nog eens 28 sportievelingen aan mee gedaan. Dit is een leuk onderdeel van de wedstrijd voor degene die alleen maar wil lopen of fietsen. Na het lopen van de eerste deelnemer werd in een apart vak gewisseld en ging de andere deelnemer fietsen. Na het volbrengen van het fietsonderdeel ging de loper de wedstrijd afmaken.

Voor uitslagen en foto’s kun je kijken op de website www.tvwaalwijk.nl

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden