4e Winterserie wandeltocht op 9 februari

Foto: Pixabay-Maxmann

TILBURG – Het is voor de 59e maal dat de Tilburgse wandelsportvereniging deze winterserie tochten organiseert. Men start weer vanaf café Boerke Mutsaers aan de Vijverlaan 2 in Tilburg voor afstanden van 5, 15, 25 of 35 kilometer.

De starttijd voor de 35 km is om 9.00 uur. (gezamenlijk). De overige afstanden kunnen starten vanaf 9.00 uur tot 11.00 uur. Alle deelnemers dienen zich voor 17.00 uur af te hebben gemeld. Men is vrij in kiezen van de afstand die men wil lopen. Voor de deelnemers die daarvoor in schrijven is er een speciaal voor deze serie wandeltochten ontworpen vaantje als herinnering. De laatste tocht van deze serie is op 1 maart.

De afstanden gaan per tocht een andere richting in van de omgeving van Tilburg en bevatten veelal de bosrijke omgeving van de streek alle parcoursen zijn bepijld en worden ook op papier aangeleverd. Op de routes van de 35 km. zijn 3 wagenrusten plus een café rust. De 25 km. routes ia voorzien van 2 café rusten en de 15 km. heeft 1 rustgelegenheid. Men gaat met deze tocht richting het zuiden, met parcoursen door Stadsbos 013: met namen: Oude Warande, Blaak plantsoen, naar de Regte Heide. Hier takken de 15 en 25 km. af voor hun rust gelegenheid in Tilburg zuid.

De 25 km. gaat dan via de Regte hei richting Riel voor hun 2e rustgelegenheid. De 35 km gaat zelfs de grens over en heeft traditiegetrouw rust bij Radio Paloma in Aarle. Deze komen via het bosrijke Rielse Hoekske terug naar Tilburg. Daar sluiten de 25 en 15 km. lopers dan weer bij aan. Via het bos rijke: Vredelust en een ander gedeelte van de Oude Warande, loopt men weer na de finish. De 5 km. lopers hebben een aparte route die ook iedere keer bosrijk is.
Aan alle parcoursen zijn weer een aantal nieuwe stukken toegevoegd of aangebracht. Ook met wat minder goed weer zijn alle afstanden uitgezet op goede te belopen paden, Met een paar stevige schoenen en een warme muts en handschoenen moeten de afstanden geen probleem opleveren. Het blijft natuurlijk nog steeds winter..

Het inschrijfgeld van deze bosrijke winterwandeling bedraagt voor de KWBN leden op de 35 km 4,50 euro zonder herinnering. Voor de overige afstanden 2,50 euro zonder herinnering NIET leden van de KWBN betalen 1,00 euro extra. Inschrijven met herinnering is per afstand 1,00 extra.

Tot zondag 9 februari! WSV Hart van Brabant

Voor meer informatie 0416 362858 of 0416 362246. of via het e.mail adres: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen