KGV-turnsters in actie in Dinteloord

Zoe Blankenberg
Zoe Blankenberg
Foto: KGV

DINTELOORD – Afgelopen zaterdag werd in Dinteloord de eerste voorwedstrijd dames turnen 4e Divisie en D2 gehouden. Namens KGV Kaatsheuvel deden er 8 turnsters mee.

Al vroeg in de ochtend kwam op niveau Instap D2 Britt van Wezel in actie. Een eerste wedstrijd is altijd erg spannend, maar Britt deed met name op balk goed mee. Ze werd uiteindelijk 12e in het klassement. In de tweede wedstrijd had Saran Stevens het erg lastig. Ze kwam voor het eerst uit in de 4e Divisie Jeugd F. Saran deed haar best, maar moest nog erg wennen aan het niveau. Toch turnde ze sterk op balk en vloer en werd 20e. Bij de derde wedstrijd kwamen er drie KGV-turnsters in actie bij de 4e Divisie Junior E. Renske van Herwijnen, Senna van Riel en Benthe Vinkx vormden een leuk groepje en hadden zin in de wedstrijd. Toch was de concurrentie erg hoog op dit niveau en zat er een podiumplek niet in. Renske behaalde wel een mooie 4e plaats op vloer en werd 14e in het eindklassement. Senna had pech met haar oefeningen en verdiende na het harde werk op de trainingen eigenlijk meer, maar een hogere notering dan de 16e plaats zat er niet in.

Benthe kwam terug van een jaar lang blessureleed en was zichtbaar blij om weer mee te kunnen doen. Ze werd in het eindklassement 20e. In de laatste wedstrijd kwamen de ‘senioren’ van KGV in actie bij de 4e Divisie Senior D. Dit is een erg lastige competitie, omdat er concurrenten zijn die al jarenlang dezelfde oefeningen turnen. Het leeftijdsverschil in deze competitie is bovendien erg groot. Voor Zoë Blankenberg, Fieke van Laarhoven en Indy Beerens was het dan ook erg lastig om hoog te kunnen scoren. Indy was echter niet onder de indruk van de ervaren senioren en werd meteen 2e op het lastige onderdeel balk. Ook op sprong zat er nog een top tien-notering in. Indy werd verdiend 8e in het eindklassement, een erg goede prestatie. Fieke en Zoë hadden het daarentegen erg lastig op de balk en verloren vaak het evenwicht. Fieke herstelde zich nog wel met top tien-noteringen op sprong en brug en werd uiteindelijk 11e. Zoë kon haar vloeroefening nog niet uitvoeren. Om wedstrijdritme op te doen deed ze toch mee met de wedstrijd en werd uiteindelijk 14e.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen