Jeugd Atletiek Club Waalwijk in de prijzen

GOIRLE – Zondag 12 januari werd in het natuurgebied Regte Heide in Goirle een cross georganiseerd door Loopgroep Goirle. Deze cross is een van de regio 13 circuit. Het parcours was uitgezet over bospaden en het heide gebied.

Het was niet echt een zwaar parcours maar door de harde koude wind die de atleten op de laatste 400 meter voor hadden, maakte het wel zwaar. Ook begon het nog te regenen wat het niet aangenamer maakte. De jongste Pupillen (Pupillen-C) mochten als eerste aan de bak, daarbij waren de atleten van Atletiek Club Waalwijk goed bezig.

De Pupillen-C moesten een afstand van 1300 meter lopen, dat is voor deze leeftijd (7-8 jaar) een pittige afstand. Maar voor Siem Bolenius uit Kaatsheuvel was het geen probleem, hij kwam als 1e over de finish in de tijd van 5:46 minuten.
Bij de Meisjes Pupillen-C kwam Carlijn IJpelaar uit Kaatsheuvel als 3e over de streep in de tijd van 6:36 minuten. Carlijn werd zondag 5 januari in Someren bij de Brabantse Kampioenschappen ook nog 2e.
De VB atleten van Atletiek Club Waalwijk waren er ook, die liepen dezelfde ronde van 1300 meter, daarbij kwam Lars van Ravenstein uit Waalwijk als 1e over de streep. Lars deed dat in de tijd van 4:56 minuten, Lars heeft nog alle crossen gewonnen.