ACW’66 op het podium bij de Enclave cross

Op zondag 1 december werd door atletiek club Gloria de 40 ste Mardenko Enclave Cross georganiseerd. Deze cross werd gehouden in de bossen aan de grens bij België in Baarle-Nassau.

Een mooi parcours dat over bospaden met wat heuvels ging. Met een temperatuur net boven het vriespunt en weinig wind was het voor de lopers goed te lopen. Zoals altijd stonden sommige Atleten van Atletiek Club Waalwijk 66 aan de start. De jongste atleten mochten als eerste aan de bak, die moesten een aantal kleine ronden van 390 meter lopen.

De Pupillen-C (7/8 jaar) liepen 2 ronden in totaal 780 meter, daarbij liep Meisje Pupil-C Carlijn Ypelaar uit Kaatsheuvel weer in de prijzen. Carlijn kwam in haar categorie als 2e over de streep in de tijd van 3:43 minuten. Het was voor haar wel even wennen dat ze nu 2 ronden moesten lopen. Ze zijn gewend dat het een ronde is.

De VB Atleten van Atletiek Club Waalwijk behaalde ere prijzen, de andere clubs zeggen al als Waalwijk er is dan winnen we niet. Jesse Vink uit Waalwijk werd bij de Jongens onder de 16 jaar 1e in de tijd van 4:30 minuten. De VB Atleten liepen 3 ronden in totaal 1170 meter.

Bij de Jongens VB Atleten 16+ kwam Lars van Ravenstein uit Waalwijk en Rick Standaert uit Kaatsheuvel als 1e en 2e over de finish. Lars in de tijd van 4:13 minuten en Rick in 4:21 minuten.

De volgende cross op 15 december is de Lido-Cross in Waalwijk daar gaan ze nu voor trainen, dat is dus een thuiswedstrijd.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden