DESK pakt een punt in Bavel

De ploeg van trainer Tom Heijkoop ging vandaag op bezoek bij JEKA. De tegenstander uit Bavel staat op een negende plaats en wist twee van de vijf wedstrijden te winnen. Tegenstanders die het onderspit moesten delven tegen JEKA waren FC Tilburg en TSC. DESK snakt naar de eerste overwinning in de Tweede Klasse en komt in de tweede minuut gelijk goed weg op een winderig sportpark Tussen de Leijen.

De spits van JEKA wordt diep gestuurd en kan een-op-een richting het doel van DESK. Steve Couwenberg komt zijn doel uit en gaat naar de grond, als de spits hem voorbij speelt en de bal richting het doel chipt. Steven Krikken weet de inzet van de doellijn te keren en voorkomt een vroege tegentreffer. Nadat de storm is gaan liggen houden beide ploegen elkaar in evenwicht en worden er geen echte kansen genoteerd.

De eerste kans van de kant van DESK komt van de voet van Koen van Baardwijk. DESK jaagt goed door en weet Koen vanaf links de zestien in te sturen. Het linkerbeen van Van Baardwijk zwaait naar achteren en vuurt het leer met links over het gras richting de hoek. De doelman van JEKA weet het schot van Van Baardwijk te stoppen.

Kort voor rust valt Nicky van Ooijen geblesseerd aan zijn schouder uit en wordt vervangen door Walter Klijs. Walter neemt zijn centrale positie in naast Lungo en Steven Krikkalan schuift een linie naar voren. Met een brilstand 0-0 gaan beide ploegen de rust in.

Direct na rust is het opnieuw JEKA dat een grote kans krijgt op de openingstreffer. JEKA krijgt de kans om Steve Couwenberg vanaf de linkerkant onder vuur te nemen. De snoeiharde pegel wordt geweldig gekeerd door Steve en Timo van Kuijk ruimt op. Even later is er weer een kans voor DESK om de voorsprong te nemen. Koen Schimmer komt door over rechts en steekt de bal door op Koen van Baardwijk. Tot twee maal toe is het de doelman van JEKA die de pogingen van Van Baardwijk weet te pareren.

DESK zet aan en speelt beter in de tweede helft, dan in het eerste bedrijf. Een gruwelijk kans voor Rick Vervaart na uitstekend voorbereidend werk van Koen van Baardwijk. Koen op volle snelheid trekt de zestien binnen en legt de bal heerlijk breed op Rick die de bal vervolgens op het doel van JEKA vlamt. Het is weer de doelman van JEKA die een treffer voor DESK in de weg staat.

In het laatste kwart van de wedstrijd wordt Koen Schimmer gewisseld voor Lars Schimmer en geeft DESK flink gas. Mounir Mamaar gaat diep op een lange bal en kan een-op-een richting het Bavelse doel. Ook Mounir weet de keeper, die een geweldige sta-in-de-weg voor DESK is, niet te passeren. Een corner volgt waarna de tweede bal opgepikt wordt door Rick Vervaart. Een heerlijk gedrukt schot van Vervaart lijkt in de verre hoek in het doel te raken, maar u raadt het al: het is weer de keeper die er met zijn vingertoppen aan zit en DESK het scoren belet.

De JEKA doelman weet in de slotfase van het duel de inzet van Mounir Mamaar en eentje van Rick Vervaart te stoppen, waarmee de eindstand op het scorebord hetzelfde is als waar het mee begon: 0-0.

DESK houdt een punt over aan het treffen met de nummer 9 van de Tweede Klasse en zakt naar de laatste plaats op de ranglijst. FC Tilburg wist vandaag drie punten mee terug te nemen uit Goirle en won met 1-2 van titelkandidaat VOAB. DESK kent een moeizame start van dit seizoen en heeft nu twee punten uit zes gespeelde wedstrijden. DESK heeft al wel tegen de huidige top drie uit de Tweede Klasse gespeeld, wist niet te overtuigen in Waalwijk tegen WSC en pakte het twee punten na gelijkspel tegen TSC en JEKA.

Hopelijk kan DESK volgende speelronde overtuigen en de kansen promoveren tot doelpunten tegen Kruisland. Zondag 2 november komt de huidige nummer vijf Kruisland op bezoek aan de Eikendijk.

Erbij zijn = mee maken, kom zondag 2 november naar de Eikendijk om DESK te steunen in de Tweede Klasse tegen Kruisland.