T.C. Boemerang heeft eerste ‘Gezonde Sportkantine’ van Loon op Zand

Foto: T.C. Boemerang

Kaatsheuvel – Bij T.C. Boemerang in Kaatsheuvel staat bij competities en toernooien de mand met appels en bananen voortaan voor het grijpen. De tennisclub werd zaterdag dan ook beloond met het bronzen certificaat van het Voedingscentrum voor de Gezonde Sportkantine. De club ontving het certificaat na afloop van de clubkampioenschappen uit handen van wethouder Kees Grootswagers en Team:Fit coach Irene Walk.

Boemerang is de eerste vereniging in Loon op Zand dat het certificaat kreeg toegekend. Dankzij de inspanningen van een speciale Gezonde Sportkantine-commissie voldoet de tennisclub aan de vereiste richtlijnen. ,,Boemerang presenteert gezondere producten op een aantrekkelijke manier en helpt de leden daarmee gezondere keuzes te maken”, aldus het Voedingscentrum.

T.C. Boemerang is het bij het Gezonde Kantine-project begeleid door Team Fit, een landelijk initiatief, gesubsidieerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Ondanks dat het initiatief zich eigenlijk op jongeren richt, gelooft T.C. Boemerang dat ook bij een club waar met name senioren lid zijn een gezonde sportkantine succesvol kan zijn. ,,Gezond eten zorgt voor energie, houdt je fit en scherp”, zegt Janneke Aussems die begin vorig jaar begon met de Gezonde Kantine-commissie bij T.C. Boemerang. ,,De insteek was om niet ingrijpend dingen te veranderen, maar enkel gezondere keuzes aan het assortiment toe te voegen.” Zo is het assortiment snoep en chips flink verdund. ,,Popcorn en een gezondere granenreep hebben we juist aan ons assortiment toegevoegd. En naast witte tosti’s verkopen we nu ook tosti’s van waldkornbrood. Het zijn kleine aanpassingen, maar bezoekers hebben nu wel een bredere keuze.”

Wethouder Kees Grootswagers en coach Irene Walk van Team Fit gaven de club zaterdag bij de prijsuitreiking van de jaarlijkse clubkampioenschappen nog wel een uitdaging mee. ,,Jullie hebben nu het bronzen certificaat. Op naar zilver!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen