DESK – Waspik (1-0)

De eerste tien minuten zet DESK goed druk op de nummer laatst uit de competitie. Maar echte kansen blijven nog uit in de beginfase. In de 12e minuut is het Steven Krikken die zwaar bestraft wordt door de leidsman. De scheidsrechter trekt de rode kaart voor Krikken en dat is het laatste optreden voor Steven dit seizoen die met drie rode kaarten zijn hattrick voor 2018-2019 pakt.

DESK met tien man verder en nog ruim 80 minuten spelen zal de nummer laatst, Wapsik, van het doel van v/d Beukel proberen te houden. Waspik krijgt na het tonen van de rode kaart een vrije trap op randje zestien te nemen. De vrije schop spat hard op de deklat buiten bereik van Carlo v/d Beukel en DESK ruimt op. Met een man meer situatie komt Waspik na een kwartier meer aan voetballen en het spel golft weer op en neer. Na 31 minuten voetballen gaat Rick Vervaart de combinatie aan met Koen van Baardwijk. Koen trekt hem door naar de rechtsbuiten positie op het veld en weet feilloos vleugelspits Djordi Smout te bereiken. Djordi vlamt de bal droog tegen de touwen en zet DESK op een 1-0 voorsprong.

Na rust krijgt Waspik de kans op de gelijkmaker. Door het centrum komt de spits uit Waspik oog in oog met Carlo v/d Beukel die zijn doel verkleind door uit te komen. De aanvaller van Waspik schuift de bal buiten bereik van v/d Beukel naast het doel. Smout in een onmogelijke positie tussen twee man in weet een hoge bal op goal te jassen. De bal gaat over de doelman richting het doel, maar de goalie uit Waspik weet hem met de vingertoppen corner te tikken. De beslissing van de leidsman daarna is hoogst opmerkelijk, een achter bal. Stijn Bergmans verlaat het veld voor Rens van Heijst met nog 25 minuten op de klok. Koen van baardwijk is bijna bij de 2-0, maar de goalie uit Waspik keert de inzet van van Baardwijk en tikt deze corner. Waspik met nog tien minuten op de klok zet een extra aanvaller erbij om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Het is een alles-of-niets poging van Waspik en de ploeg zet in op een slotoffensief. Het is de sluitpost van DESK, Carlo v/d Beukel, die zijn doel schoon weet te houden na een gruwelijke poging van Waspik. Een minuut later is het weer Waspik dat de doelman van DESK tot het uiterste dwingt. Opnieuw is het Carlo met een geweldige reflex die een inzet tot corner weet te keren. Met een laatste kans voor Waspik en een geweldige redding van de uitstekend keepende v/d Beukel dit seizoen, wordt de wedstrijd met een 1-0 overwinning voor DESK afgefloten.

Het seizoen zit er op en de selectie zal afscheid gaan nemen van middenvelder Mitchell Bastianen die OJC Rosmalen zal gaan versterken in het seizoen 2019-2020. Mitta gaat van de 3e klasse naar de 3e divisie, als OJC zich in de nacompetitie als winnaar weet te bekronen.

Mitta bedankt en kei veel succes in Rosmalen! Het is je gegunt!