41e Nacht van Loon op Zand

Yvonne Grootswagers-Leermakers, Bart Grootswagers en Ad leermakers aan de finish 40e Nacht van Loon op Zand 2018
Foto: Ad Leermakers

In het weekend van 13 op 14 april 2019 organiseert Wandelsportvereniging Hart van Brabant voor de 41e keer de Nacht van Loon op Zand. Het Internationale snel wandelwedstrijd start op zaterdag om 21.00 uur, vanuit Sporthal de Wetering, daar is ook de finish 15 uur later zondag om 12.00 uur.

Deelnemers uit Nederland, België, Engeland en Frankrijk

De overvolle loop agenda in april en met name het weekend van 13 op 14 april, met grote evenementen in Nederland, België, Duitsland en zelfs in Australië werkt daar debet aan. Momenteel staan er maar 80 deelnemers op de startlijst. Wel lopen er nog steeds inschrijvingen binnen.

Startschot

Sportwethouder Kees Grootswagers zal zaterdagavond, om 21.00 uur, het startschot geven, waarna de 41e Nacht van Loon op Zand van start kan.

Zelfde formule

De Nacht van Loon op Zand heeft weer de zelfde formule als vorig jaar. Aan de route is niets veranderd. De limiet ligt weer op 80 kilometer in 15 uur voor zowel dames als heren. Als men de 80 km. heeft volbracht mag men stoppen, maar ook doorlopen om de 15 uur vol te lopen. Zowel na 80 kilometer als na 15 uur komt er een uitslagenlijst. Alle deelnemers die voldoen aan de limiet, ontvangen naast een diploma, met vermeld afstand en tijd, als beloning een beker. Wie worden de nieuwe winnaars? Bij de dames krijgen we een nieuwe winnaar: Wilma Driesen kiest dit jaar voor de wedstrijd in België. Jenny Bergs, Adrie Romijn en Corina Riezebosch zijn nu de grote kanshebbers. Aaf Peter- de Rijk komt voor de 33e keer aan de start! Bij de mannen is Dirk Jan Nieuwenhuizen titel verdediger en wederom kanshebber, Erwin van den Bosch, Remy van de Brand en Michel Verschuren (Waalwijk) zijn de grote tegenstanders. Ook de Fransman Habib Sali verwachten we hoog in het klassement.

Jan Nieuwenhuysen (Den Haag) en Adrie Ros (Bergen op Zoom) maken een grote kans als beste debutant op het podium te staan. Voor de Gemeentelijke promotiebokaal. is het momenteel nog een onderonsje tussen de oud winnaars Yvonne Grootswagers-Leermakers en Ad Leermakers. Deelnemers vanuit de Gemeente Loon op Zand, die deze beker nog niet hebben gewonnen, komen alsnog als 1e daarvoor in aanmerking. Welke loper uit de Gemeente Loon op Zand durft de uitdaging aan?

Estafettewedstrijd

Hierin: team Hart van Brabant, als organisator, brengt dit jaar 1 teams aan de start.

Verzorging

De organisatie heeft op de grote ronde 2 verzorgingsposten staan, de 1e in de sporthal en de 2e in de Ruimtevaartstraat, waar de lopers van eten en drinken worden voorzien. Daarnaast is het mogelijk in de sporthal of het Weteringplein een eigen post in te richten. Vanuit de sporthal wordt de hoofd tijdwaarneming geregeld. Bij doorkomst krijgt men op een scherm meteen te lezen, de gelopen afstand, tijd en het gemiddelde, zodat iedereen meteen zijn eigen resultaat kan zien. Supporters zijn ook in sporthal welkom.

Recreatieloop

Ook deelname mogelijk als recreatieloper! Mensen die mee willen lopen in de recreatieloop kunnen vanaf 21.00 mee van start gaan met de deelnemers van De Nacht van Loon op Zand. Men loopt op het zelfde parcours als de wedstrijdlopers en men kan zelf bepalen hoeveel kilometer men wil lopen en wanneer men stopt. Inschrijven is mogelijk op de zaterdag avond vanaf 18.00 uur. Men ontvangt na finish een diploma met vermeld de gelopen afstand en tijd.

Parcours

Start Kleine rondes Molenwijk 1363 meter, 2 maal: vanuit Sporthal de Wetering, L.A. Ecliptica L.A. Andromeda, R.A, Ursa Minor, L.A.Ursa Major, L.A. Gagarinstraat, L.A. Ruimtevaartstraat, R.A. Ursa Minor, L.A. Kloosterstraat, L.A. weteringplein op. R.D. door Wetering sporthal in.

Daarna gaat men over op de grote rondes van 4572 meter:
Grote ronde: weer van uit sporthal de Wetering L.A. Ecliptica, L.A. Andromeda, R.A, Ursa Minor, R.A. Ursa Major, L.A. Ecliptia, deze rond weg blijven volgen, L.A. Ruimtevaartstraat (langs verzorger en tel post op privé terrein) R.A. Ursa Minor, L.A. Kloosterstraat, R.A. Kamperfoelielaan, R.A. Berkenlaan, L.A.Esdoornlaan (Venloonstraat oversteken) R.D. Gerlachusstraat R.A. Van den Hummelstraat, links af van Hornestraat, R.D. Van Salm Salmstraat, L.A. Hogesteenweg, L.A. Gerlachusstraat, R.A. van Rijckevorselstraat, L.A. Doelen, einde R.A. Venloonstraat, R.D. Oranjeplein, Langs kiosk. einde L.A. en via sluis Kloosterstraat oversteken.
Zondag morgen na 11.00 uur gaan alle lopers weer over op de kleine ronde tot aan de finish 12.00 uur.

Verkeersmaatregel

Vanaf zaterdag 13 april 20.00 uur is er geen doorgang mogelijk vanaf Oranjeplein naar de Kloosterstraat en omgekeerd. Er is een omleiding aangegeven via de Ecliptica. Bestemmingsverkeer uitgezonderd! Dit tot uiterlijk zondag 14 april 12.00 uur.

Prijsuitreiking

Zondag 14 april, nadat alle lopers de finish hebben bereikt zal Burgemeester Hanne van Aart alle winnaars huldigen en alle lopers die aan de limieten hebben voldaan hun beker en diploma overhandigen.

Sfeer in Loon op Zand

Vele kennen de geweldige sfeer nog die er in de begin jaren van de Nacht van Loon op Zand was in Loon op Zand. Dat zouden wij graag als organisatie terug zien. De tentjes, de lichtjes. de aanmoedigingen, het was een groot feest. Met de 80 van de Langstraat in Waalwijk en het afgelopen weekend in de 80 van Altena hebben we gezien dat het kan. Nu Loon op Zand weer op de kaart!

Voor informatie – ook voor opzetten supporterstentjes- Nacht van Loon op Zand 2019, 0416 362858 of 0416 362246 of een mail sturen naar: [email protected]. Zien wij u ook nog aan de start of als supporter.

Tot 13 april dan, W.S.V. Hart van Brabant

article
54819
41e Nacht van Loon op Zand
In het weekend van 13 op 14 april 2019 organiseert Wandelsportvereniging Hart van Brabant voor
https://loon-op-zand.nieuws.nl/sport/54819/41e-nacht-van-loon-op-zand/
2019-04-08T11:35:24+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/204/2019/04/08105836/nvl-2019-finish.-leermakers.jpg
Nieuws, Sport