DESK selectie trefzeker

De selectie van DESK kende zondagmiddag een uitstekend resultaat. Al vroeg in de middag won de ploeg van trainers Jansen en Van Wezenbeek de kraker tegen directe concurrent RKDVC met maar liefst 2-5. Het tweede van DESK kende een uitstekende middag uit in Drunen en schuift met het resultaat naar de 5e positie in de competitie. Met heerlijke doelpunten van Jur Molenschot (2x), Marino Domenie, Django Hooymayers en Roy Dekkers werkte de ploeg aan hun geweldige reeks van vijf overwinning op rij. Doelman Hans Vlak viel na 60 minuten geblesseerd uit, waarna Timo van Kuyk zijn opwachting onder de lat mocht maken.

Later in de middag op een geweldig sportpark in Princenhage stond de hoofdmacht van DESK op het hoofdveld van Groen-Wit. De voormalig nummer drie van de competitie begint direct fel en drukt DESK gelijk achteruit. In de vijfde minuut is het Groen-Wit dat via de rechtsbuiten voor gevaar zorgt. De vleugelspits van Groen-Wit komt oog in oog te staan met de sluitpost van DESK, Carlo v/d Beukel. Met een heerlijke redding voorkomt Carlo dat DESK al vroeg op achterstand komt. Vijf minuten later is het DESK dat er voor het eerst uit komt. Een diepe bal wordt op Mitchell Bastianen gegeven, die hem vervolgens door tikt op Freek van Eembergen die de bal met een sliding naast het doel van Groen-Wit tikt. Kort daarna is het weer de thuisploeg die levensgevaarlijk er uit komt. Een fase van kansen volgt voor de thuisploeg, maar de doelpunten blijven gelukkig uit. Het eerste kwartier is duidelijk voor Groen-Wit dat aanvallend voetbal speelt en niet voor niets op een derde plaats staat. In de 15e minuut is het Dylan Roovers die de bal op Koen van Baardwijk in speelt. Koen legt de bal in de zestien af op Mitta die de score van de wedstrijd opent. DESK op een 1-0 voorsprong. Na 25 minuten wordt de voorsprong voor DESK verder uitgebreid. Een vrije trap van de voet van Stijn Bergmans draait het zestienmetergebied binnen. De verdediging van Groen-Wit kopt de bal uit de zestien, waar Daan van Loon de tweede bal op zijn pantoffel neemt en op doel vlamt. De boomlange keeper uit Princenhage weet het schot te keren, maar kan niet voorkomen dat Freek van Eembergen de rebound kan binnen tikken. DESK op een 2-0 voorsprong. Even later kan DESK de wedstrijd definitief beslissen. Een combinatie tussen Freek en Mitta zorgt weer voor dreiging van DESK. Mitta, op de huid gezet door een handvol verdedigers weet de bal vanaf de achterlijn hard laag terug te trekken. Rens van Heijst die mee opgekomen is vanuit de verdediging krijgt de bal voor het intikken, maar schiet recht op de doelman die het schot klemvast kan pakken. In het laatste kwartier van de eerste helft neemt Groen-Wit weer het initiatief in de wedstrijd, zoals dat ook in de beginfase deed. In de omschakeling komt Groen-Wit er razendsnel uit en breekt door via het hart van de DESK-defensie. De aanvaller omspeelt Carlo v/d Beukel en schuift de aansluitingstreffer in het lege DESK-doel. De stand wordt 1-2 en Groen-Wit is bijna bij de gelijkmaker. De defensie van DESK heeft moeite met de razendsnelle vleugelspitsen van de tegenstander. Alweer komt Carlo v/d Beukel oog in oog te staan met een speler van Groen-Wit. Het is de sluitpost van DESK die met een geweldige safe DESK op voorsprong houdt. In de slotfase van de eerste helft krijgt DESK nog een cadeautje van de scheidsrechter, na een heerlijke tackle op de bal. Stijn Bergmans poeiert de bal hard in de muur en met een 1-2 ruststand gaan beide ploegen aan de thee.

De tweede helft start Groen-Wit waar het mee eindigde, een gretig Groen-Wit op zoek naar de gelijkmaker. Een aanval vanaf de linkerkant wordt hoog voorgegeven en door centrale verdediger Steven Krikken de zestien uit gekopt. De tweede bal valt voor de voet van een Groen-Witte die de bal hard laag op het doel van DESK afvuurt. De bal schiet onder doelman v/d Beukel door en dreigt het doel in te rollen. Het is Steven Krikken die de doelpoging van de lijn weet te halen en daarmee DESK op voorsprong houdt. Het laatste half uur van de wedstrijd is ingegaan en het is Stijn Bergmans die aan de noodrem moet trekken. Een speler van Groen-Wit dreigt door te breken door het midden van de verdediging en Stijn zet een tackle in. De leidsman van de wedstrijd kan niet anders dan de prent presenteren aan Stijn, die vervroegd de douche op kan gaan zoeken. Met 10 man zal DESK nog een half uur het sterke Groen-Wit van scoren af moeten houden om de drie punten mee te nemen naar de Eikendijk. De vrije trap die volgt zeilt richting de bovenhoek, maar het is wederom Carlo v/d Beukel die met een geweldige duik zijn ploeg op voorsprong houdt. Groen-Wit blijft de druk opvoeren, maar het is DESK met een heerlijk ordinaire counter dat dodelijk effectief is. Het is Rick Vervaart in de omschakeling die het middenveld oversteekt. Rick schakelt zijn brommer en sprint over de as richting het zestienmetergebied van Groen-Wit. Rick houdt het overzicht en passt de bal naar links op de inkomende Mitchell Bastianen. Mitta controleert de bal trekt de zestien binnen, kapt en schiet de bal heerlijke in de verre hoek achter de doelman van Groen-Wit. DESK op rozen met nog een kleine 10 minuten te gaan. Groen-Wit blijft de druk op DESK houden, maar de ploeg van Tom Heijkoop laat zich niet gek maken en voetbalt de wedstrijd volwassen uit.

Een heerlijk weekend voor de selectie van DESK dat de volle winst en zes punten mee terug neemt naar de Eikendijk.