Schoolzwemtoernooi WZV voor leerlingen basisonderwijs zeer succesvol

Foto:

De Waalwijkse Zwemvereniging (WZV) organiseerde op 8 maart voor de 22e keer het schoolzwemtoernooi voor leerlingen van het basisonderwijs met minimaal zwemdiploma A. Het toernooi stond ook open voor basisscholen buiten de gemeente Waalwijk.

En dat dit een succesvol evenement was bleek wel uit het grote aantal inschrijvingen van 202 van de omliggende scholen dit jaar! Het was weer een sportieve en sfeervolle strijd tussen de basisscholen van Waalwijk, Sprang-Capelle, Waspik, Drunen en Kaatsheuvel.

Er werd gezwommen op de borst (borstcrawl of schoolslag) en op de rug (rugcrawl of rugslag). De deelnemers maakten kans op een medaille én de wisselbeker voor de beste school. De wisselbeker ging dit jaar naar de Olof Palme school. Gouden medailles waren er voor Jules Rensink, Milly van Houwelingen (2x), Liam Guldemond (2x), Milou de Ruiter (2x), Tijn Boonekamp, Collin van der Ham (2x), Pien van Houwelingen (2x), Sepp van Kapel, Ilona Blonk (2x), Stijn van Baardwijk, Huib Stoop (2x), Anna van Houwelingen, Maikel Blijlevens (2x), Kenza van Kapel, Infinity Vugts en Vivienne Bosch.

Wist je dat de meeste zwemtalenten van WZV ooit gescout zijn op het schoolzwemtoernooi? Word jij ook enthousiast van zwemmen? Kijk dan op de site van WZV of kom ons aanmoedigen tijdens een wedstrijd of kom een keer kijken tijdens de trainingen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden