Nieuw evenement: Tanis Triathlon de Langstraat op 2 juni 2019

Foto: TLV de Langstraat / Maresia triathlonteam

Triathlon vereniging de Langstraat is trots dat Tanis Confectionery zich dit jaar als naamsponsor verbindt aan Triathlon De Langstraat. De naam van dit evenement zal daarom per 1 maart 2019 omgedoopt worden tot: Tanis Triathlon de Langstraat.

Triathlon is een van de hardst groeiende sporten in Nederland en ook de jeugd meldt zich massaal aan bij de diverse triathlon verenigingen en evenementen in het land. Daarom heeft na ruim 20 jaar van afwezigheid TLV de Langstraat besloten “De Langstraat” Triathlon nieuw leven in te blazen. Dit bijzondere evenement zal plaatsvinden op zondag 2 juni 2019 rondom het clubgebouw van TLV De Langstraat aan de Drunenseweg in Waalwijk.

Er wordt gezwommen in het natuurwater van het Lido, gefietst over de lange wegen door de landerijen van gemeenten Waalwijk en Heusden. Het afsluitende looponderdeel vindt plaats rondom het Lido. Er wordt gewerkt aan een mooie compacte wedstrijd met een snel parcours, welke ook heel aantrekkelijk is voor de supporters.

“Tanis Triathlon De Langstraat” is een wedstrijd voor de wedstrijd-triatleet, maar zeker ook toegankelijk voor de recreatieve sporter, jeugd, scholieren en de absolute beginners. Ook bedrijventeams zijn van harte welkom. In april en mei organiseert TLV De Langstraat een Start-to-Triathlon speciaal voor iedereen die graag kennis wil maken met de triathlon-sport. Dit jaar voor het eerst ook een speciale Start-to-tri voor de jeugd. Deelnemen aan de wedstrijd of aan de Start-to-Triathlon kan vanaf 9 jaar.

Leo Tanis, CEO van Tanis Confectionery, draagt de triathlon sport een warm hart toe. In het kader van het Tanis Vitaal programma, het uitgebreide vitaliteitsprogramma van het bedrijf, wordt jaarlijks aan diverse evenementen deelgenomen. Sinds een aantal jaren behoort een triathlon tot het vaste programma. Vooral de gemoedelijke sfeer en toch de gedrevenheid van de deelnemers, maar ook de laagdrempeligheid van de verschillende onderdelen spreken aan. Tanis Confectionery staat dit jaar met 16 deelnemers aan de start, allemaal Tanis medewerkers die zich hebben ingeschreven voor verschillende onderdelen, van een complete kwart triathlon tot een onderdeel van de 1/8 triathlon. Tanis Confectionery verbindt haar naam aan Triathlon De Langstraat om meer bekendheid in de regio te krijgen als werkgever. Als ontwerper en producent van procesinstallaties en machines voor de zoetwarenindustrie (snoep en repen), heeft Tanis Confectionery altijd behoefte aan goed gekwalificeerd technisch personeel. “De gedrevenheid van triatleten zoeken wij in onze nieuwe medewerkers,” aldus Leo Tanis.

Miranda van Rijswijk, bestuurslid van TLV de Langstraat is trots dat de organisatie voor deze triathlon een aansprekende naamsponsor heeft gevonden. “Samen met Tanis Confectionery kunnen wij in Waalwijk en omgeving een triathlon van topkwaliteit organiseren, waarbij hopelijk weer een mooie traditie ontstaat van een jaarlijkse triathlon in Waalwijk”.


  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!