RKC Waalwijk start 2019 met driepunter!

Foto: RKC

RKC Waalwijk is 2019 begonnen met een 1-2 overwinning! De Waalwijkers stelde in de slotfase de drie punten veilig tegen gastheer TOP Oss. Het duel golfde op en neer en er werden er veel kansen gecreëerd. De Osschenaren kwamen nog op voorsprong, maar de Geelblauwen toonden karakter en wisten het duel winnend af te sluiten.

Fred Grim gunde in Oss nieuweling Stijn Spierings direct zijn debuut. Ook Henrico Drost keerde na een lange blessure weer terug in de basis. De Waalwijkers begonnen aanvallend aan het duel. De Osschenaren lieten RKC komen en zakten veelvuldig in op eigen helft. De eerste grote mogelijkheid was echter voor de thuisploeg. Rechtsback Dennis Janssen was mee opgekomen en gaf een scherpe voorzet. De vrijstaande Smeets kopte voorlangs.

Enkele minuten later was het RKC dat met haar eerste wapenfeit kwam. Paul Quasten gaf de bal mee aan Emil Hansson. De aanvaller kreeg de bal mee en probeerde keeper Nick Olij in de korte hoek te verrassen. Zijn poging belandde in het zijnet. Na 20 minuten leek de wedstrijd echt open te breken. TOP Oss kreeg een vrije trap, Bryan Smeets nam plaats achter de bal en Stuy van der Herik kopte raak. Gelukkig keurde scheidsrechter Mulder het doelpunt af vanwege buitenspel. Even later was een dot van een kans ook niet aan TOP Oss besteed. Dogan en Smeets gingen alleen op de uitstekend keepende Vaessen af. De topscoorder van de Osschenaren hoefde de bal alleen maar breed te leggen. Echter was zijn pass te onnauwkeurig. Hierdoor gingen de ploegen zonder doelpunten aan de thee.

Ook in de tweede helft golfde het spel op en neer en creëerden de ploegen kansen. Philippe Rommens gaf een strakke voorzet vanaf de rechterflank, maar Dogan kopte over. Ook RKC kreeg een grote kans via Dylan Seys. De Osschenaren leden knullig balverlies, waardoor Seys op Olij af kon gaan. Echter schoot de snelle dribbelaar rakelings naast. Nog geen minuut later werd de bal voor TOP Oss op de stip werd gelegd. Dogan was doorgebroken en Vaessen kwam zijn doel uit. Vaessen leek met zijn duik gewoon de bal te keren, maar scheidsrechter Mulder oordeelde dat er een overtreding was begaan. Dogan wist de kans te benutten en schoot de thuisploeg op voorsprong.

RKC toonde karakter en probeerde zich terug te knokken in de wedstrijd. Tien minuten later werd de inzet beloond. In een Waalwijkse aanval werd er een overtreding begaan op Dylan Seys. Emil Hansson nam plaats achter de bal en schoot RKC weer op gelijke hoogte. De Waalwijkers gingen vervolgens opzoek naar meer. Seys was direct gevaarlijk met een knap afstandsschot, maar zijn inzet spatte uiteen op de lat. RKC werd even later ook nog gevaarlijk via Tahiri en Quasten. De strijdlust werd in de absolute slotfase beloond! Paul Quasten gaf een mooie voorzet op Dylan Seys. Hij wist keeper Olij met een knappe kopbal in de verre hoek te verschalken. Sylla Sow zou hierna nog tweemaal een poging krijgen om zijn debuut te belonen met een doelpunt, maar dit mocht uiteindelijk niet zo zijn. De strijdlust bij de ploeg van Fred Grim zorgde er uiteindelijk voor dat RKC het nieuwe jaar begint met een knappe uitoverwinning.

Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Gaari, Drost, Meulensteen, Quasten, Rienstra (66. Mulder), Tahiri, Spierings, Seys, Maatsen (60. Sow), Hansson

Wisselspelers: Zielschot,Van Weert, Lammers, Ndefe, Heemskerk, Bergkamp, Walian

Hoofdcoach: Grim

Opstelling TOP Oss
Olij, Janssen, Piqué, Nieveld, Van den Herik, Van der Sluys, Kaak, P. Rommens, Smeets, Dogan, Oratmangoen