RKC Waalwijk versterkt zich met middenvelder Stijn Spierings

Foto: RKC

RKC Waalwijk heeft overeenstemming bereikt met Sparta Rotterdam over de overgang van Stijn Spierings. De 22-jarige speler tekent een contract voor anderhalf jaar in Waalwijk en sluit per direct aan bij de selectie van trainer/coach Fred Grim.

Algemeen directeur Frank van Mosselveld licht zijn komst toe: “Met de komst van Stijn voorzien we de selectie van een kwaliteitsimpuls. Hij is een intelligente, technisch begaafde speler, die voor zijn leeftijd al veel wedstrijden heeft gespeeld in zowel de Eerste Divisie als Eredivisie. Stijn heeft de eigenschappen om een dragende kracht in het elftal te worden en niet alleen zichzelf, maar ook zijn medespelers beter te laten voetballen.’’

De geboren Alkmaarder zette zijn eerste stapjes op het voetbalveld bij Kopling Boys. Dat hij talent heeft bleef niet onopgemerkt. AZ Alkmaar nam de jongeling op in de jeugdopleiding. Na de opleiding te hebben doorlopen mocht Stijn Spierings op 13 februari 2015 in de thuiswedstrijd tegen PSV zijn officiële debuut maken. Na twee seizoenen werd hij verhuurd aan Sparta Rotterdam, die hem na één jaar definitief overnam. De aanwinst speelde in totaal ruim 75 duels voor deze clubs, waarvan meer dan de helft in de Eredivisie.