Voormalig Uno Animo speler Jari Koenraat sluit profcontract met RKC Waalwijk

Foto: Waalwijk.nieuws.nl

De 23-jarige aanvaller Jari Koenraat heeft in het bijzijn van zijn familie zojuist zijn handtekening gezet onder een contract voor anderhalf jaar. In deze overeenkomst is de optie voor nog een extra Waalwijks seizoen opgenomen. De jongeling kwam in 2016 over van Uno Animo en sloot zich aan bij het beloftenteam. Trainer Fred Grim haalde hem in zomer van 2018 definitief bij het eerste elftal.

Frank van Mosselveld is verheugd over de verbintenis: ‘’Een jongen uit de regio die het perfecte voorbeeld is van iemand die door inzet, kwaliteit & geduld de stap van het tweede naar het eerste elftal succesvol weet te maken. Dat we Jari aan ons binden laat zien dat Jari op de goede weg is in zijn ontwikkeling. De stappen die Jari de afgelopen jaren heeft gemaakt bevestigen de waarde die ons beloftenelftal heeft voor de club en moeten een stimulans zijn voor jonge, talentvolle spelers.’’

De in Loon op Zand geboren speler begon op jonge leeftijd met voetballen bij zijn plaatselijke club Uno Animo. Twee jaar geleden werd zijn talent opgemerkt door RKC Waalwijk, die zich met zijn diensten wist te versterken. Jari Koenraat begon in het tweede elftal en mocht al geregeld ruiken aan het echte werk. Op 18 augustus 2017 maakte hij in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen als invaller zijn officiële debuut. Zijn eerste doelpunt maakte hij onlangs. In de uitwedstrijd bij Almere City schoot hij in september 2018 met een halve omhaal fraai raak.