RKC Waalwijk slaat met Sow en Heemskerk dubbelslag op transfermarkt

Foto: RKC

Aanvaller Sylla Sow tekent in Waalwijk een contact tot de zomer van 2020 met de optie voor nog een jaar. De 22-jarige voorhoedespeler komt per direct over van FC Utrecht. Ook doelman Kees Heemskerk zet zijn handtekening onder een Waalwijks dienstverband. Hij verbindt zich tot het einde van het huidige seizoen aan de club.

Laten we het nieuwe jaar direct maar goed beginnen moet algemeen directeur Frank van Mosselveld gedacht hebben. ”We hebben in de eerste seizoenhelft getracht aanvallend en dominant voetbal te spelen, op de helft van de tegenstander. In de tweede seizoenshelft willen we volop blijven meestrijden om een play-off plek, en onze ambities richting de toekomst verder vorm gaan geven. Met de komst van Sylla Sow en Kees Heemskerk wordt de selectie van nog meer kwaliteit voorzien. Sylla met zijn snelheid, dreiging en beslissend vermogen, Kees met zijn ervaring en betrouwbaarheid. Beiden zullen de concurrentiestrijd aangaan met hun teamgenoten op de desbetreffende posities.’’

De 27-jarige Kees Keemskerk speelde in de jeugd van Ajax alvorens hij in 2010 koos voor een voetbalavontuur welke hem leidde langs Amerika en Noorwegen. In de zomer van 2014 keerde hij terug en zou hij vier jaar lang het doel van FC Den Bosch verdedigen.

Sylla Sow begon met voetballen bij Quick 1888. Op jonge leeftijd kwam hij in de jeugdopleiding van NEC terecht (2007-2015). Zijn volgende club werd FC Utrecht. Voor de club uit de Domstad speelde hij al meer dan 80 wedstrijden in het betaalde voetbal. Daarin was hij goed voor 19 doelpunten.