Certificaat Superspetters met een jaar verlengd

Foto: WZV

Onlangs werd er een controlebezoek afgelegd bij WZV om te toetsen of WZV alles organisatorisch op orde heeft én of de zwemlessen volgens de richtlijnen van SuperSpetters worden gegeven. KIWA, een onafhankelijke Certificerende instelling, beoordeelt de zwemlesorganisatie op het uitvoeren van het Keurmerk SuperSpetters en de kwaliteit van de zwemlessen.

“Zwemles geven volgens de richtlijnen van de zwemlesmethode, zodat de kwaliteit van de zwemlessen wordt gewaarborgd. Dat vinden we bij WZV erg belangrijk. Ouders moeten weten bij wat voor zwemlesorganisatie ze hun kind op zwemles laten gaan en of zij ook volgens een erkende diplomalijn of methode zwemmen”, zegt Willeke de Man, voorzitter van WZV.

De criteria waarop de KNZB de zwemlesorganisaties toetst zijn: organisatorische en zwemlesinhoudelijke criteria zoals lesgeven volgens de methode opbouw, met gediplomeerde lesgevers en VOG’s, met de juiste zwemmaterialen. Margriet Verlouw en Karin Verdijk (bovenaan links op de foto) zijn gediplomeerde lesgevers bij WZV. Ze zijn niet alleen trots dat WZV wederom een goede beoordeling van onze zwemlessen heeft ontvangen en dat ons certificaat om de Superspetters lesmethode te mogen voeren weer met een jaar verlengd is, ze brengen de kinderen vooral ook het plezier van de zwemsport bij.

Deskundig werken & kinderen met zwemplezier

SuperSpetters is een relatief nieuwe zwemles methode van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) waarbij kinderen op een leuke manier goed leren zwemmen en er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. Ook ouders worden tussentijds goed op de hoogte gehouden van het leertraject. Na de periode waarin kinderen gewend raken aan het water, worden eerst de crawlslagen aangeleerd en vervolgens de enkelvoudige rugslag en de schoolslag. Het diploma wat uiteindelijk behaald wordt staat gelijk aan de welbekende A-, B- en C-diploma’s, maar dan in 1 keer! Een prettige bijkomstigheid van Superspetters is dat de examenkandidaten het onderwater oriënteren beter onder de knie krijgen; zo moeten ze met kleren aan de bodem aantikken die speciaal voor deze gelegenheid op 1.50 meter staat ingesteld. Een mooie combinatie van leren en plezier hebben. Kijk maar naar de foto van een aantal trotse, blije gediplomeerden!

Wil jij meer weten over het leren zwemmen met deze methode kijk op onze site www.wzvwaalwijk.nl.

article
51157
Certificaat Superspetters met een jaar verlengd
Onlangs werd er een controlebezoek afgelegd bij WZV om te toetsen of WZV alles organisatorisch
https://loon-op-zand.nieuws.nl/sport/51157/certificaat-superspetters-jaar-verlengd/
2018-12-05T10:10:44+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/204/2018/12/05101413/Superspetters.jpg
Nieuws, Sport