RKC Waalwijk verliest met 3-1 van FC Twente

Foto: RKC Waalwijk

In een goed gevulde Grolsch Veste speelde RKC Waalwijk vrijdagavond de uitwedstrijd tegen FC Twente. De Waalwijkers scoorde de eerste kans niet, FC Twente wel. Nadat Bijen de thuisploeg op 1-0 zette, verdubbelde Aitor nog voor de rust de score. Na de rust bracht Maria de score naar 3-0. In de blessuretijd maakte Dylan Seys de Waalwijkse eretreffer; eindstand 3-1.

Voor deze uitwedstrijd koos trainer Fred Grim dezelfde opstelling als in de laatste competitiewedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Hierdoor namen Ingo van Weert en Nikki Baggerman plaats op de bank, terwijl ze afgelopen dinsdag tegen PSV nog in de basis stonden.

Al vroeg in de wedstrijd kregen de Geelblauwen via Darren Maatsen een aardige kans. Uit een hoekschop belandde de bal bij Maatsen, die doelman Drommel op zijn weg vond. Na deze kans kreeg FC Twente meer controle over de wedstrijd. Dit leidde tot diverse mogelijkheden van onder andere Hölscher. In de 18de minuut zette de Twentenaren een kans om in een doelpunt. Oosterwijk verlengde de corner, waarna de bal voor de voeten van Bijen belandde die daar wel raad mee wist. Namens de Waalwijkers kwamen onder andere Dylan Seys en Kevin Vermeulen dicht in de beurt bij het doel van Drommel. Beide keren stond de doelman goed opgesteld. Vlak voor rust verdubbelde Twente de marge. Aitor gaf Quasten een lichte duw, maar de scheidsrechter liet doorvoetballen. De aanvaller schoot vervolgens knap raak in de verre hoek en bepaalde de ruststand op 2-0.

Het spelbeeld in de tweede helft was nagenoeg hetzelfde als voor de rust. FC Twente met het balbezit, terwijl RKC loerde op de counter. In de tweede helft bracht Maatsen uit een uitbraak de bal goed bij Seys, die zijn schot in de handen van Drommel zag belanden. Twente kwam een aantal maal gevaarlijk voor het doel van Vaessen, maar steeds redde de keeper goed. Een kwartier voor tijd was het opnieuw Seys die de aansluitingstreffer probeerde te maken. Vanaf het zestienmetergebied schoot hij in de handen van Drommel. Even later was het 3-0 door een treffer van Maria. Hij dribbelde vanaf de linkerflank het penaltygebied in en werd niet aangepakt, waardoor hij makkelijk in de verre hoek raak kon schieten. Smith kon vlak voor tijd de stand nog op 4-0 zetten, maar zijn afstandsschot belandde vol op het aluminium. Even later werd de treffer van Boere afgekeurd wegens buitenspel. In de slotfase van de wedstrijd viel er alsnog een doelpunt. Dylan Seys maakte namens de Waalwijkers de eretreffer in deze wedstrijd.

Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Drost (54. Van Weert), Gaari, Quasten, Meulensteen, Hansson, Mulder, Vermeulen, Koenraat (46. Tahiri), Seys, Maatsen

Wisselspelers: Baggerman, Bakari, Walian, Bergkamp

Hoofdcoach: Grim

Opstelling FC Twente
Drommel, Ricardinho, Aitor, Zekhini (70. Maria), Hölscher, Espinosa (81. Van der Heyden), Smith, Gonzalez, Oosterwijk (75. Boere), Bijen, Ramos

Wisselspelers: Schenk, Nacho, Maria, Boere, Bapoh, De Lange, Van der Heyden, Brondeel

Hoofdcoach: Pusic

article
50418
RKC Waalwijk verliest met 3-1 van FC Twente
In een goed gevulde Grolsch Veste speelde RKC Waalwijk vrijdagavond de uitwedstrijd tegen FC Twente.
https://loon-op-zand.nieuws.nl/sport/50418/rkc-waalwijk-verliest-3-1-fc-twente/
2018-11-03T15:18:10+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/204/2018/11/03152352/08e12a99e2c31628ffa9a54b834ddf4e.jpg
Nieuws, Sport