Nieuwe sporthal De Werft Kaatsheuvel geopend (fotoreportage)

De nieuwe sporthal De Werft in Kaatsheuvel is zaterdagmorgen omstreeks 10.15 uur door kinderen geopend nadat ze een ballon lieten knallen welke ze zelf hadden opgepompt. Het turngedeelte werd ongeveer een uur later geopend.

Het gebouw is volledig energieneutraal, gasloos en er liggen zonnepanelen op het dak. De glazen wanden maken het gebouw transparant.

Voor de turners en de judoërs is de hal een enorme uitkomst omdat ze nu een vaste locatie hebben met als groot voordeel dat ze hun materialen na een training niet meer hoeven op te bergen.

Oudste KGV-erelid en oud-trainer Cees Verhagen (85) mocht de turnruimte openen. Daarvoor gaf hij nog een beker en een beeldje terug aan de club. De trofeeën stonden nog bij hem thuis en kunnen nu de prijzenkast in.

De nieuwbouw werd ontwikkeld door Wind Design & Build uit Drachten en is een ontwerp van architect Sytse Jan Zoodsma. Het gebouw werd gezet door aannemer Tankens uit Andel.

De multifunctionele sporthal is te verdelen in vier zalen en ook te gebruiken voor evenementen. De nieuwe Werft kostte 4,5 miljoen euro.

Bron Brabants Dagblad

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen