Loopgroep GoRun viert 25-jarig bestaan

De jubilarissen van GoRun met in hun midden oprichter en erelid Ronald Klomp
De jubilarissen van GoRun met in hun midden oprichter en erelid Ronald Klomp
Foto: GoRun

Dit jaar bestaat Loopgroep GoRun uit Kaatsheuvel maar liefst 25 jaar. Een mijlpaal die op 2 juni feestelijk werd gevierd bij –waar anders- Brasserie Het Genieten.

De parkeerplaats bij Het Genieten is tenslotte al sinds jaar en dag op zondagochtend 09.30 uur de uitvalbasis voor Loopgroep GoRun. In de laatst gehouden Algemene Ledenvergadering zijn maar liefst 4 jubilarissen, die dezelfde 25 jaar mee hebben volgemaakt, in het zonnetje gezet.

In mei 1993 startte Ronald Klomp Loopgroep GoRun. Met een klein groepje, bestaande uit ondernemers uit Kaatsheuvel en omgeving, liepen ze elke week. Nu 25 jaar later kent GoRun het respectabele aantal van meer dan 125 leden, zowel mannen als vrouwen. Het sociale aspect, gezelligheid maar natuurlijk ook looptraining, trekt elke zondag het merendeel van de leden richting de Loonse en Drunense Duinen.

2018 wordt een bijzonder jaar. Dit jaar zal voor het eerst de Villa Pardoes Run georganiseerd worden. Loopgroep GoRun is daarbij op hardloopgebied de inspirator. Naast Villa Pardoes waarvoor natuurlijk geld ingezameld wordt via deze Run, zal ook het Anton Pieck Festijn aan deze Run gekoppeld worden. De Villa Pardoes Run vindt plaats op zaterdag 8 december. Meer informatie hierover volgt.

GoRun kent een viertal niveaus waarop gelopen wordt. Onder leiding van gediplomeerde trainers wordt de prachtige natuur van de Loonse en Drunense Duinen afgestruind. Over bospaden, mul zand en fietspaden. Gezorgd wordt voor afwisseling in parcours, ondergrond en trainingsvorm. Daarmee blijft het elke zondag weer een uitdaging om mee te lopen.

Naast de reguliere traingen organiseert GoRun ook twee keer per jaar (januari en september) de ‘Start to GoRun’. De ideale manier om op een plezierige en voor iedereen toegankelijke manier kennis te maken met het hardlopen.

Meer weten? Facebook: @Loopgroep.GoRun en @StarttoGoRun / www.gorun.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen