Peuters en kleuters geslaagd voor hun Nijntje-beweegdiploma

Foto: KGV

Zaterdag 20 januari was het groot feest in sporthal De Werft. Roos, Lara, Sanne, Tess, Lynn, Thomas, Jim en Jinte haalden hun Nijntje Beweegdiploma 1. Het Beweegdiploma 2 haalden Noor, Maudy, Evi, Alena, Lisa, Evi, Natan, Brian, Silke, en Sara. Dani en Keet konden er zaterdag niet bij zijn, maar zullen hun diploma later ontvangen.

Tijdens twee speciale examenlessen lieten eerst alle peuters en daarna alle kleuters zien wat ze konden. Met natuurlijk heel veel publiek, opa’s, oma’s, papa’s, mama’s en broertjes en zusjes. In een gezellig versierde sportzaal was het gewoon één groot feest! De zaal stond vol met alle toestellen en materialen waar ze alles op konden laten zien. Het laatste rondje deden ze dat zelf met een ballon in hun handen. Alle peuters en kleuters die zo ver waren dat ze ook echt “examen” mochten doen zijn natuurlijk allemaal geslaagd. Het bestuur van KGV reikte deze jongens en meisjes hun allereerste echte diploma uit! Heel erg gefeliciteerd. Die peuters of kleuters die nog niet zo lang oefenden kregen natuurlijk een certificaat dat ze al heel goed op weg waren. Papa’s en mama’s waren trots, maar zeker ook hun juffen Minou, Pleun en Thirza. Het zag er geweldig uit.

De peuters tussen de 3 en 4 jaar haalden hun beweegdiploma 1 nadat ze minimaal 20 lessen hadden gehad. Tijdens de lessen kregen ze diverse bewegingsvormen aangeboden. Allemaal op een heel speelse en leuke manier. Ongemerkt ontwikkelden ze hun motoriek heel erg goed. Er was aandacht voor alle basisbewegingen. Rollen, springen, duikelen en buitelen, klimmen en klauteren. Maar ook gooien, zwaaien en balanceren. Alles kwam aan bod tijdens de wekelijkse lessen. En na Nijntje Beweegdiploma 1, volgt Beweegdiploma 2. Een logisch vervolg. Ook hierbij is aandacht voor alle basisbewegingsvormen, maar dan weer net iets moeilijker. Het springen en klimmen wordt wat hoger en verder, het rollen en duikelen gaat zelfstandiger etc. Dan zie je hoe snel deze kinderen zich ontwikkelen en hoe goed hun basis motoriek is geworden. Een goeie basis motoriek is belangrijk, voor heel veel andere activiteiten. Juist op jonge leeftijd gaat de ontwikkeling heel snel en dus belangrijk dat ze dan alle bewegingen aangeboden krijgen. Een goeie motoriek zorgt er voor dat zwemmen en fietsen beter gaat. En een goede motoriek is niet alleen belangrijk als ze later verder gaan met turnen, maar zeker ook als ze gaan voetballen, handballen of hockeyen!

Ouders het ook leuk en belangrijk vinden dat hun zoon of dochter zich, spelenderwijs, goed ontwikkelt, mogen altijd een keer komen kijken. Uw zoon of dochter mag twee keer gratis meedoen met een gymles van de peuters of kleuters bij KGV. Stuur hiervoor een mail naar [email protected] of kijk voor meer informatie op de site van KGV www.kgvkaatsheuvel.com.
Op de site van het Nijntje beweegdiploma kunt u wat meer zien over wat de kinderen tijdens de lessen zoal doen http://www.beweegdiploma.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen