KGV-turnsters in actie in Breda

Foto: KGV

Afgelopen zondag, 14 januari, werd in Breda op diverse niveaus de eerste voorwedstrijd turnen meerkamp gehouden. Met een goed resultaat kunnen de deelnemers zich verzekeren van plaatsing bij de regiofinales en individuele toestelfinales later dit voorjaar.

Dit keer deden 16 KGV-turnsters mee en voor velen was dit een kennismaking met een hoger niveau dan vorig seizoen, of was het de eerste keer dat ze meededen aan een officiële wedstrijd. Veel meisjes waren daarom extra zenuwachtig. En dit was ook te zien vandaag, want ondanks hard trainen is zelfvertrouwen en de vorm van de dag een factor om niet te onderschatten. Een podiumplek zat er vandaag dan ook niet in, maar wel mooie resultaten en een goed vooruitzicht op toestelfinales en plaatsing voor de regiofinale. Ook eens te meer blijkt maar weer eens dat turnen een jurysport is. Als een jury iets over het hoofd ziet kan de waardering soms tegenvallen. Op dit moment beschikt de sport nog niet over zoiets als ‘doellijntechnologie’, dus kan er een keer een score lager uitvallen dan verwacht.

In de eerste wedstrijd viel Renske van Herwijnen op niveau Jeugd 1 D1 net buiten de prijzen. Door een sterke balk- en vloeroefening liet ze wel zien dat ze dit niveau goed aan kan. Renske behaalde in totaal 49.700 punten. Jasmijn Schiedon werd zevende (47.925), Senna van Riel achtste (47.350), Sanne Derneden tiende (45.300) en Meike van Zon elfde (45.175).

Bij Instap D1 deden 3 meisjes van KGV voor het eerst mee aan een wedstrijd. Diede van Laarhoven werd zesde (50.525) met een mooie 3e plek op de balk. Ook Jade Raaijmakers deed het prima op de balk (4de) en eindige in totaal op de zevende plaats (49.500). Janne Emmen werd zestiende (46.800).

Saran Stevens was als enige namens KGV vertegenwoordigd op niveau Pupil 2 D1. Ze eindigde op een vijftiende plaats (49.175). Pleun van Heijst, Zoë Blankenberg, Fieke van Laarhoven en Indy Beerens eindigden in Divisie 4 Junior E dicht bij elkaar: respectievelijk op de negende (41.050), tiende (48.875), elfde (40.650) en twaalfde 40.625) plaats.

Laat in de middag mochten Suus van Gorkum en Fabienne van Krieken turnen op niveau Pupil 1 D1. Voor Fabienne was het eerste keer op dit niveau. Suus behaalde een geweldige eerste plaats op de vloeroefening en eindigde met een totaalscore van 52.200 vijfde in het eindklassement. Fabienne werd twaalfde met 48.925 punten. Daphne Ketelaars werd, doordat ze zich had afgemeld voor haar vloeroefening, uiteindelijk twaalfde in Divisie 4 Senior D (21.375).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen